Antena Meniu Search
x

Video Atelierul care îi face pe copii să lase telefoanele şi să descopere obiectele din viaţa de zi cu zi a bunicilor. Ce le-a acaparat atenţia

Au uitat de jocuri şi telefoane şi au mers să descopere obiecte tradiţionale din lemn sau lut. Vorbim despre elevii de clasa a II-a care au avut parte de o experienţă inedită la Muzeul ASTRA din Sibiu. Acolo, vechile meşteşuguri din Transilvania prind din nou viaţă datorită atelierelor educative. Alături de copii au fost şi cadrele didactice care i-au ajutat pe micuţi să redescopere obiecte de pe vremea bunicilor, dar şi să îşi dezvolte imaginaţia. 

de Redactia Observator

la 02.03.2024, 09:05

Vezi și

Curioşi din fire, copiii au reuşit cu uşurinţă să dea de urma mai multor obiecte nelipsite pe vremuri din locuinţele bunicilor. Prima atracţie: cufărul cu obiecte din lemn. 

Un "mixer" le-a acaparat atenţia celor mici. Cu ajutorul cadrelor didactice, elevii au reuşit să facă cunoştinţă şi cu materialele din care se făceau obiecte din lut. Pentru ca interacţiunea cu obiectele tradiţionale să fie una facilă pentru elevi, muzeografii au pregătit manuale în care sunt descrise obiectele şi modul lor de funcţionare. 

Provocare atât pentru profesori, cât şi pentru elevi

Raluca Andrei, educator muzical: Fiecare cufăr are materiale educaţionale dedicate, vom avea manualul educatorului pentru fiecare tip de cufăr, regăsim resurse, materiale, unelte.

Pe acelaşi subiect

Astfel de ateliere reprezintă o adevarată provocare atât pentru elevi, dar şi pentru dascăli.

Lia Presăcan, cadru didactic: Ei sunt curioşi, vor să înveţe, noi doar trebuie să împachetăm întregul proces educativ corect. 

Din luna aprilie a acestui an, tot la Casa Artelor va fi inaugurat un centru de formare profesională prin care vor putea fi certificati meșteri tradiționali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Atelierul care îi face pe copii să lase telefoanele şi să descopere obiectele din viaţa de zi cu zi a bunicilor. Ce le-a acaparat atenţia