Antena Meniu Search
x

Video Ateneul Român, parte a patrimoniului european. Comisia Europeană va acorda distincţia pentru rolul avut în istoria şi cultura continentului

Ateneul Român, una dintre cele mai frumnoase clădiri din România, primeşte Marca patrimoniului european. Recunoaşterea vine din partea Comisiei Europene pentru rolul avut în istoria şi cultura Europei.

Ana Maria Gheorghe
de Ana Maria Gheorghe

la 11.04.2024, 20:31

Vezi și

Încă de când a fost creat, între anii 1886 şi 1888, Ateneul Român a găzduit concerte ale unor orchestre şi compozitori de marcă din întreagă Europă. Şi încă din anul 1958, la Ateneul Român se organizează festivalul "Enescu", unul dintre cele importante evenimente de muzică clasică din întreaga lume. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Ateneul Român a primit marca patrimoniului european, alături de alte 6 situri din Uniunea Europeană.

În acest proces de selecţie, care are loc o dată la doi ani, au participat iniţial 16 monumente importante. Ceremonia prin care România va primi oficial această marcă va avea loc în data de 17 aprilie, la Anvers, în Belgia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Ateneul Român, parte a patrimoniului european. Comisia Europeană va acorda distincţia pentru rolul avut în istoria şi cultura continentului