Antena Meniu Search
x

Video Atmosferă de Crăciun la Castelul Săvârşin. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au ajuns pe tărâmul de basm

E atmosferă de sărbătoare la Castelul Săvârşin. Ca în fiecare an, Familia Regală a ales să-şi petreacă Crăciunul într-un decor de poveste, să deguste produse tradiţionale, şi să asculte nelipsitele colinde. Iar în acest weekend, la castel are loc şi prima ediţie a Târgului de Crăciun organizat aici.

de Redactia Observator

la 17.12.2023, 12:16

Vezi și

Primii care au ajuns pe tărâmul de basm de la Castelul regal Săvârșin au fost Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu. 

Margareta: E bine pentru că este ceva spiritual şi uităm foarte des că este. Crăciunul a devenit puţin prea comercial, deci pentru asta, ne bucurăm că putem să avem aici oamenii de valoare, biserica şi tot ce este tradiţional şi cultural. 

Principele Radu: Cu privirea spre viitor şi cu sufletul spre strămoşi

Cum era de aşteptat, Majestățile Sale au fost cucerite de tot ceea ce înseamnă produse locale.

Principele Radu: Şi comunităţile trebuie încurajate, pentru că merită. Şi suntem bucuroşi că ne întoarcem la tradiţie. 

Special pentru Familia Regală, dar şi pentru pofticioşi, producătorii locali au avut grijă ca de pe tarabe să nu lipsească tradiţionalul gust românesc. 

Răzvan Paşca, preşedintele cooperativei Valea Mureşului: Avem fasole, avem untură, că numai ce am tăiat porcii, cârnaţi, salată, sfeclă, cartofi, totul numai de la Birchiş. 

Loredana Apostolache, organizator, producător: Toate produsele pe care le vedeţi aici sunt produse la noi în comună, din floare spontană. 

Ioan Vodicean, primar Săvârşin: Cei din Săvârşin sunt oarecum la început de drum şi am vrut ca ei să vadă ce înseamnă un astfel de eveniment, cum trebuie să îşi prezinte marfa, cum trebuie să o valorifice şi cum pot să trăiască de pe urma muncii lor. 

Tabloul de sărbătoare a fost completat colindele cântate de un cor de preoţi, dar şi de vedeta târgului - un brad frumos împodobit. 

Targul de Crăciun de la Castelul regal de la Săvârșin îşi închide porţile astăzi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Atmosferă de Crăciun la Castelul Săvârşin. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au ajuns pe tărâmul de basm