Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Au călătorit peste 1.000 de km pentru a se distra în România. 1.300 de cehi au venit la Festivalul Banatului: "Revin pentru natură, pentru vişinată"

Au călătorit peste o mie de kilometri, pentru a se distra în România și pentru a se bucura de peisajele spectaculoase pe care le oferă micul sat mehedințean Eibenthal, din inima Clisurii Dunării. Este vorba despre aproape o mie de turiști din Cehia, care au venit cu trenul. După o călătorie lungă și obositoare, se vor bucura însă de patru zile de distracție la Festivalul Banat.

de Redactia Observator

la 18.08.2023 , 22:22

Aşa a început distracţia anuală în satul mehedinţean Eibenthal. Şi pentru că merge de minune cu muzica de petrecere, musafirii au adus cu ei şi bere cehească. "Prietenii noştri ne-au povestit că este un loc foarte frumos şi este minunat aici", spun doi turişti. Cei 960 de turişti au călătorit cu un tren special - una dintre cele mai lungi garnituri care au călătorit pe căile ferate europene. Totul pentru a sărbători alături de fraţii lor din România.

Evenimentul se va derula pe parcursul a patru zile

"Revin aici mereu pentru că este superb aici, oameni frumoşi, toţi cântăm, mâncăm, bem şi ne distrăm pe cinste. Şi este minunat să fim împreună aici", spune o turistă. "Revin pentru natură, pentru muzică, pentru oameni, pentru vişinată", spune o altă fată. Festivalul Banat este o tradiţie în satul mehedinţean Eibenthal, unde trăieşte o comunitate restrânsă şi izolată de etnici cehi. "4 zile de muzica, 4 zile de tradiţie, cultură, sunt activităţi diverse, muzică, stand up comedy, teatru, mai multe scene, mai multe activităţi", a declarat Tiberiu Pospisil, organizator festival.

Vezi și

"Noi îi luăm, îi transportăm cu ambarcaţiunile sau cu vaporul, îi ducem până la debarcare, apoi merg sus la festival. Cel mai mult îi încântă berea. Sunt specialişti în bere, ce putem să zicem, dar şi festivaluri şi mai ales tradiţiile. Ei vin aici pentru tradiţii", a declarat Alin Subţire, reprezentant HORECA. În total, la festival vor participa 1300 de cehi. Evenimentul se va derula pe parcursul a patru zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Au călătorit peste 1.000 de km pentru a se distra în România. 1.300 de cehi au venit la Festivalul Banatului: "Revin pentru natură, pentru vişinată"