Antena Meniu Search
x

"Au căzut copii acolo". Clipe de groază după ce toboganul din Piaţa Constituţiei a fost răsturnat de vânt. Martorii spun că ar fi fost asigurat doar cu nişte cărămizi

Imagini şocante în faţa Parlamentului. Un tobogan gonflabil a fost răsturnat de vânt, iar patru copii au ajuns la spital. Poliţiştii au început ancheta la târgul Oktoberfest din Piaţa Constituţiei, unde s-a întâmplat accidentul. Verifică informaţia că jucăria ar fi fost asigurată doar cu nişte cărămizi. Proprietarii dau vina pe rafalele puternice, dar, în acest caz, ar fi trebuit să nu-i mai lase pe cei mici să se dea pe tobogan, spun anchetatorii. 

de Redactia Observator

la 28.10.2023, 19:19

Vezi și

Martor: Au căzut copii acolo. S-au lovit la cap. L-a luat vântul. Ajunseseră copiii peste tarabele alea. 

Sunt imagini filmate la câteva secunde după ce 10 copii au fost aruncaţi dintr-un tobogan dat peste cap de o rafală violentă. În panica şi haosul care au urmat, strigătele părinţilor disperaţi s-au amestecat cu muzica pe care organizatorii au lăsat-o să cânte.

Părinţi: Du-te după ei! Cheamă-i încoace!

Părinţi: Mamă, uite-l aici, uite-l aici!

Pe acelaşi subiect

Părinţi: Eşti bine?

Părinţi: Staţi aici! 

Topoganul s-a dezumflat când a căzut, iar părinţii au năvălit să îi ajute pe cei mici. Un tânăr a luat un cuţit de la o terasă şi a tăiat jucăria gonflabilă.

Tânăr: Am văzut o doamnă cu un cuţit în mână şi m-am gândi că singura variantă e să spargem salteaua, că puteau fi copii prinşi sub această trambulină.

Martor: Erau copiii panicaţi, erau speriaţi, le-am dat o mână de ajutor. Am sărit de aici şi am i-am ajutat şi pe ei. Au fost şi aruncaţi pe maşini şi pe sub tobogan.

Patru copii au ajuns la spital cu răni la cap, mâini şi torace. Unul dintre ei ar putea rămâne internat mai mult timp.

Florin Bica, purtător de cuvânt Spitalul Bagdasar Arseni: E un copil lovit la cap, într-adevăr, cu o plăguţă în zona cefalică. Doctoriţa vrea să le propună părinţilor să-l păstreze sub supraveghere.

În paralel, poliţiştii înceapeau ancheta la faţa locului.

Bogdan Dinu, reporter Observator: În Bucureşti nu a fost emisă atenţionare de fenomene periculoase, iar vântul abia dacă a bătut cu 50 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, dacă toboganul era bine ancorat, nu ar fi trebuit să se răstoarne. Martorii povestesc însă că instalaţia a fost prinsă doar cu câteva cărămizi.

Recunosc şi organizatorii - proprietarii topoganului puteau să facă mai mult pentru siguranţa copiilor.

Claudiu Popovici, organizator Oktoberfest: A fost slab ancorat sau insuficient faţă de rafala de vânt care a sosit. Erau copii în el. L-a mişcat. Au dat copiii peste cap.

Bogdan Dinu, reporter Observator: După incident, din motive de siguranţă, organizatorii au decis să oprească toate instalaţiile de înălţime.

Vânt puternic în mare parte din ţară

Vântul care a provocat accidentul de la Bucureşti a răvăşit mare parte din ţară. Rafalele furioase au depăşit 120 de kilometri pe oră în Transilvania. Un brad imens, de aproape 10 metri înălţime, a cedat şi s-a prăbuşit peste o casă de vacanţă, la Muntele Băişorii.

La Suceava, un arbore gros, rupt de rafalele de 90 de kilometri pe oră, a făcut zob trei maşini parcate. Iar la Gura Humorului, vântul puternic a smuls tabla de pe acoperişul Sălii Polivalente şi a azvârlit-o peste o parcare şi o stradă.

De mâine, vremea se îmbunează, însă. Vântul şi ploile bat în retragere, iar zilele următoare, temperaturile vor fi cu 10 grade Celsius mai mari faţă de normal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Au căzut copii acolo". Clipe de groază după ce toboganul din Piaţa Constituţiei a fost răsturnat de vânt. Martorii spun că ar fi fost asigurat doar cu nişte cărămizi