Antena Meniu Search
x

Video Au fost instalate primele semafoare pe Şoseaua Antiaeriană, după 3 săptămâni de proteste: "Din 2013 mor oameni pe această şosea"

A fost ultima noapte de proteste pe Şoseaua Antiaeriană din Capitală. După 3 săptămâni în care locuitorii din zonă au ieşit seară de seară în stradă, au fost instalate primele semafoare în dreptul trecerilor de pietoni periculoase. Iniţial, a fost instalat doar un semafor provizoriu, folosit pe şantiere, însă târziu, în noapte, au început şi lucrările pentru noile semafoare, care vor fi puse în funcţiune săptămâna viitoare. 

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 08:37

Vezi și

Au fost trei săptămâni de proteste pe Şoseaua Antiaeriană din Capitală. Într-un târziu, autorităţile au găsit o soluţie. Noaptea trecută a început instalarea primelor semafoare în dreptul trecerilor de pietoni, iar acestea vor deveni funcţionale săptămâna viitoare. 

Oleg Burlacu - viceprimar Sector 5: Am demarat procedura de montare a semafoarelor pe Soseaua Antiaeriană. Am început cu primul semafor, urmând ca pe parcursul zilei de mâine să mai instalăm alte două semafoare.

Protestatar: De 9 ani, din 2013 a fost trimisă prima solicitare pentru semaforizarea şoselei Antiaeriană. Din 2013 se spune să e nevoie de studiu de fezabilitate, de proiecte tehnice, de autorizaţii de construire. Din 2013 mor oameni pe această şosea şi se întâmplă tot felul de accidente. 

Iniţial a fost montat un semafor provizoriu

Pe acelaşi subiect

Cu doar câteva ore înainte de începerea instalării noilor semafoare, reprezentanţii Primăriei Capitalei au montat un semafor provizoriu, folosit de obicei pe şantiere, neştiind că mai târziu vor fi montate cele definitive. Totuşi, acest semafor provizoriu va fi folosit până când vor fi puse în funcţiune cele noi.

Oleg Burlacu - viceprimar Sector 5: Am încercat încă de la bun început, după ce am obţinut acel aviz de la Capitală să venim cumva cu un pas înainte în ideea de a asigura zona şi traficul pe această şosea.

Protestatar: Asta am cerut ca noi să ne oprim. Măcar un semafor provizoriu şi noi o să ne oprim. Şi asta am şi făcut. Noi astăzi suntem în stradă pentru un moment de reculegere. Ar trebui să fie o lecţie pentru toate instituţiile statului să ia în serios cetăţeanul, să răspundă la petiţii prompt şi să se ţină de acele răspunsuri.

Protestatar: 25 de zile am mers seară de seară să ne cerem un drept, o normalitate. Noi asta am cerut, nu am cerut ceva SF, ieşit din comun.

Oamenii au tot ieşit în stradă să tragă un semnal de alarmă, după ce, la începutul lunii octombrie, un tânăr a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni de pe şoseaua Antiaeriană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Au fost instalate primele semafoare pe Şoseaua Antiaeriană, după 3 săptămâni de proteste: "Din 2013 mor oameni pe această şosea"