Antena Meniu Search
x

Video Paramedicul SMURD care a încercat să salveze viața tânărului spulberat pe trecerea de pe Antiaeriană a ținut un curs de prim-ajutor aproape de locul tragediei

De mai bine de două săptămâni, oamenii ocupă în fiecare seară trecerea de pietoni de pe Şoseaua Antiaeriană unde şi-a pierdut viaţa un tânăr de 19 ani şi cer montarea unui semafor. Cum asta încă nu s-a întâmplat, un paramedic voluntar SMURD şi un reprezentant ISU au mers în zonă şi au ţinut un curs de prim-ajutor în caz de urgenţă medicală.

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 12:03

Vezi și
  • În lipsa semafoarelor, oamenii fac cursuri de prim-ajutor

Primul lucru pe care trebuie să-l facem în momentul în care ne pregătim pentru resuscitare este să vizualizăm complet toracele victimei noastre. O dezbrăcăm până la brâu. Măsurăm jumătatea şi punem podul palmei fix pe stern. Coatele forţat ţinute drepte. Şi unu, şi doi, şi trei, şi patru.

Cursul a fost ţinut chiar de Virginia Mărăcine, paramedicul SMURD care a intervenit atunci când tânărul de 19 ani a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni de pe Antiaeriană. 

Virginia Mărăcine, paramedic SMURD voluntar: Vrem să fie mai vizibil efortul acestor oameni, durerea lor, problemele lor, iar dacă lucrul acesta nu se reuşeşte înseamnă că undeva, cumva în societatea noastră viaţa nu prea mai contează sau nu contează nimic pentru că aici vorbim de vieţi şi de copii schilodiţi şi de oameni schilodiţi, care şi-au petrecut ani de zile în spitale încercând să-şi recupereze viaţa, sănătatea, capacitatea de muncă.

Cei mai entuziaşti cursanţi au fost copiii. 

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, adulţii speră să nu fie puşi vreodată în astfel de situaţii: Sperăm să nu avem nevoie, nici noi, nici ei, să punem în practică ceea ce vor dumnealor să ne înveţe.

În acest an, pe Șoseaua Antiaeriană au avut loc 17 accidente

În acelaşi timp, oamenii care locuiesc în zonă spun că vor continua să trimită solicitări către autorităţi pentru ca acolo să fie montate semafoare la trecerile de pietoni. 

Gabriel Ionică, locuitor Antiaeriană: Autorităţile să ia măsuri şi să ne creeze treceri semaforizate atât la intrare în cartier, în zona Trâmbiţei, cât şi mai jos unde se iese pe o parte pietonală din cartier. Sesizările sunt de ordinul miilor, eu personal am trei făcute, urmare şi a faptului că la un moment dat soţia a fost şi ea lovită, atinsă cu o oglindă pe trecerea de pietoni în momentul în care se ducea cu băieţelul la grădiniţă.

Numai în acest an, pe Șoseaua Antiaeriană au avut loc 17 accidente.

Două persoane și-au pierdut viața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Paramedicul SMURD care a încercat să salveze viața tânărului spulberat pe trecerea de pe Antiaeriană a ținut un curs de prim-ajutor aproape de locul tragediei