Antena Meniu Search
x

Video Au furat 300.000 de euro cu o tehnologie de ultimă generaţie. Hoţii îi păcăleau pe şoferi că şi-au încuiat maşinile

Nu te baza doar pe tehnologia de ultimă generaţie - hoţii folosesc şi ei tehnici avansate. Doi tineri din Ilfov au furat ceasuri de lux şi bijuterii de aproape 300 de mii de euro din maşinile unor oameni de afaceri. Îşi urmăreau victimele şi foloseau sisteme de bruiaj, care blocau închiderea uşilor. 

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 20:07

Vezi și

Ultimul jaful al hoţilor care folosesc tehnologie de ultimă oră a fost dat în centrul Ploieștiului. Ziua în amiaza mare. Victimă a căzut patronul unui magazin de bijuterii, de la care au furat o avere.

Laura Antimiu, Poliția Prahova: O cutie în care s-ar fi aflat mai multe bijuterii în valoare de 98.000 euro și sumele de bani de 5.000 de euro, 1.000 de dolari și 7.000 de lei. 

Jaful a durat cel mult zece secunde. Hoţii au blocat de la distanţă sistemul de securitate al maşinii în valoare de aproape 100.000 de euro. Modul de acţiune era identific la fiecare lovitură. 

Cum acţionau hoţii

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Dintr-o altă mașină, fără să atragă atenția, hoții îl urmăreau pe șofer și pândeau ca acesta să părăsească autoturismul. Cu dispozitivele de bruiaj pornite, așteptau momentul în care proprietarul încuia mașina și pleca. De cele mai multe ori, șoferul nu mai verifica portiera mașinii. În realitate, ușile nu erau blocate în niciun moment, iar hoții puteau să fure fără să atragă atenția. 

Investigaţiile poliţiştilor au arătat că hoţii acţionau numai la pont şi de fiecare dată în alt judeţ. Încercau să îşi piardă urma.

Mai mulţi oameni de afaceri din Satu-Mare și Constanța au fost jefuiţi în acest mod de bani şi bunuri de valoare. Dispozitivele care bruiază sau copiază semnalul cheii costă cam 10.000 de euro. Cele mai mari pieţe de livrare sunt Bulgaria sau Franța, iar în Europa sunt folosite cel mai mult de mafia albaneză. Tehnologia este atât de precisă încât victima aproape nu are scăpare. 

La ce trebuie să fie atenţi proprietarii

Konstantin Didyk, specialist în sisteme auto: Trebuie să fim foarte atenți în parcări unde sunt foarte multe mașini, cum ar fi în mall, în centre comerciale. Anumite mașini folosesc semnale sonore când se închid sau luminile. Atunci trebuie să ne uităm foarte bine.

Experţii în sisteme de siguranţă auto spun că cel mai sigur este să tragi de portieră ca să vezi dacă s-a încuiat. Gest pe care mulţi îl ignoră. Asigurarea CASCO te despăgubeşte și pentru dispariția bunurilor, în anumite cazuri. 

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Odată cu tehnologiile moderne au cam dispărut furturile clasice. Practic asiguratorul plătește orice furt demonstrat. 

Doi albanezi care operau după aceeaşi metodă au fost prinși de polițiștii din Bucureşti anul trecut - furau din mașinile aflate în parcările mall-urilor şi au dat tunuri de zeci de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Au furat 300.000 de euro cu o tehnologie de ultimă generaţie. Hoţii îi păcăleau pe şoferi că şi-au încuiat maşinile