Antena Meniu Search
x

Doi pacienți cu Covid au murit în izolatorul UPU din Craiova așteptând să se elibereze un loc la ATI

Zilnic numărul de infectări crește, iar locurile la ATI sunt tot mai puține. Așa că nu e de mirare că oamenii ajung să moară așteptând să se elibereze un pat, care ar putea să le aducă salvarea.

de Monica Palade

la 19.03.2021, 16:10

Doi pacienți cu Covid au murit în izolatorul UPU din Craiova așteptând să se elibereze un loc la ATI - Hepta

Doi pacienți cu COVID au murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, joi și vineri, în izolatorul Unității de Primiri Urgențe, în așteptarea eliberării unui loc la Terapie Intensivă. La ATI nu mai sunt locuri libere, iar cei în stare gravă sunt nevoiți să își aștepte rândul la un pat.

Izolatoarele sunt dotate cu surse de oxigen, dar pentru cei doi nu a fost suficient. Joi, o pacientă în vârstă de 83 de ani nu a mai putut lupta cu boala, iar vineri un al doilea pacient s-a stins.

Au murit așteptăndu-și salvarea

Potrivit managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova Laurențiu Ivanovici, toate cele 20 de paturi sunt ocupate de 2-3 săptămâni.

„Zilnic avem și o să avem o lungă perioadă. Nu de acum, de săptămâni. De 2-3 săptămâni nu mai avem niciun loc la ATI. Când se eliberează un loc, se preia un alt pacient din urgență. 3 pacienți au nevoie urgentă la Terapie Intensivă. Toate spitalele au locurile ocupate, nu avem unde să îi transportăm. Iar acel sector beneficiază de tratament, echipamente ca la Terapie Intensivă. Pacienta era ventilată mecanică, cu accident vascular venită în stare gravă. Avea Covid, test rapid pozitiv. 84 de ani avea pacienta. Mai sunt pacienți, probabil. Se moare în urgență zilnic, atât în sectorul Covid, cât și non-Covid”, a declarat managerul Laurențiu Ivanovici pentru Observator.

Peste 140 de morți, în ultimele 24 de ore. Record de pacienți la ATI de la începutul pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 19 martie 2021, că au fost înregistrate 5.593 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 27.564 teste RT-PCR și 10.821 teste rapide antigenice. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.632, dintre care 1.313 la ATI.

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 798.985 de pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Știre realizată cu ajutorul informațiilor oferite de reporterul Observator Cristina Oprea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Doi pacienți cu Covid au murit în izolatorul UPU din Craiova așteptând să se elibereze un loc la ATI