Antena Meniu Search
x

Prima apariţie a lui Sebastian Ghiţă, după ARESTARE! Fostul deputat NU A DAT NICIO DECLARAŢIE! Ce motiv a invocat pentru tăcerea sa

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă este audiat printr-o videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul unei şedinţe secrete.

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă este audiat printr-o videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul unei şedinţe secrete.

Update 15:40 - Sebastian Ghiţă, care se află în custodia autorităţilor din Serbia şi care ar fi trebuit audiat în cadrul unei videoconferinţe miercuri, la instanţa supremă, pentru a da declaraţii în dosarul Ponta-Blair, nu a dat nicio declaraţie.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că fostul parlamentar a invocat faptul că nu este asistat în Serbia de către apărătorul ales de el, iar în aceste condiţii o nouă videoconferinţă a fost programată pentru luni.

Aflat în arest preventiv în Serbia, Sebastian Ghiţă a intrat în direct cu autorităţile judiciare din România miercuri după-amiază, într-o videoconferinţă, în cadrul unei şedinţe secrete care a avut loc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El ar fi trebuit să răspundă întrebărilor în cadrul şedinţei de judecată în dosarul în privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în care este urmărit penal şi fostul premier Victor Ponta.

Şedinţa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost secretă şi a început la ora 13.00, iar în sală s-a aflat şi un interpret de limbă sârbă.

Ministerul Justiției a trimis cererea de extrădare în Serbia, iar Curtea Supremă de la Belgrad a aprobat inclusiv o prelungire a termenului de 18 zile acordat inițial pentru procedurile de aducere în țară a lui Ghiță, în baza mandatului de arestare preventivă din România.

Fostul deputat urmează să fie audiat de către autorităţile sârbe peste două zile, în cazul extrădării.

Sebastian Ghiţă a fost arestat în capitala Serbiei pe 13 aprilie, în baza unui mandat de arestare emis de Interpol, după ce căutări care au durat din luna decembrie a anului trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Prima apariţie a lui Sebastian Ghiţă, după ARESTARE! Fostul deputat NU A DAT NICIO DECLARAŢIE! Ce motiv a invocat pentru tăcerea sa