Antena Meniu Search
x

AUR, acuzată de propagandă politică la deschiderea anului universitar de la SNSPA. Reacţia studenţilor

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este acuzată de Liga Studenţilor SNSPA de propagadă politică la deschiderea anului universitar, după ce mai mulţi membri ai alianţei au împărţit fluturaşi prin care încercau să descurajeze studenţii să urmeze învăţământul superior, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 19:08

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje.

AUR descurajează tinerii să urmeze învăţământul superior

"Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior". au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. "Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat", a transmis liderul AUR. La rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a afirmat că George Simion a organizat un ”atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic”.

"Nu este o noutate faptul că politicienii nedemocraţi sunt deranjaţi de universităţi, de gândirea critică şi cercetările serioase (...) George Simion, preşedintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA şi să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităţilor. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic. Susţinătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenţi să renunţe la studiile universitare şi să se înscrie în partidul AUR", a transmis, la rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Pe acelaşi subiect

Ce spune conducerea SNSPA

"Universitatea este un spaţiu al libertăţii de exprimare şi de gândire, unde studenţii sunt încurajaţi să exploreze idei noi, să îşi dezvolte capacitatea critică şi să se angajeze în dialog deschis şi constructiv pe orice temă. Această libertate intelectuală este fundamentul unui învăţământ de calitate, care promovează înţelegerea profundă, toleranţa şi inovarea în societate. Singurele bariere de manifestare în spaţiul academic sunt legea şi bunul simţ. De aceea, politicieni nedemocratici, precum George Simion, au avut întotdeauna o problemă cu universităţile", a mai transmis Pricopie, referindu-se la "exemplele de tristă amintire ale legionarilor".

"Într-o şcoală de guvernare, în care se studiază principiile şi normele de organizare şi funcţionare ale unei societăţi democratice, este esenţial să se discute şi despre viruşii care pot afecta democraţia. Astăzi, studenţii SNSPA au asistat la o lecţie practică, în care au avut posibilitatea să vadă cum arată şi cum se manifestă un astfel de virus al democraţiei, respectiv cum acţionează un politician de factură legionară", a mai transmis rectorul SNSPA, precizând că, după o analiză sesioară, se va decide ”ce instituţii ale statului vor fi sesizate”.

"Nu putem să ignorăm creşterea manifestărilor politice de tip extremist, legionar, fascist, xenofob, antisemit, la care se adaugă o prezenţă tot mai accentuată a mesajelor publice de negare / ignorare a adevarului, inclusiv a evidenţelor ştiinţifice, cu scopul explicit de a conduce la dezbinare socială. În faţa acestor provocări, este mai important ca oricând să avem atitudini ferme faţă de atacurile la adresa democraţiei şi a echilibrului social. Rolul SNSPA în formarea unor specialişti în ştiinţele guvernării este fundamental, iar el nu va fi perturbat de exprimările şi acţiunile nedemocratice ale unor politicieni care lucrează zi de zi la dărâmarea României pro-europene şi euroatlantice, nu la ‘salvarea’ ei", a mai transmis Pricopie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » AUR, acuzată de propagandă politică la deschiderea anului universitar de la SNSPA. Reacţia studenţilor