Antena Meniu Search
x

Video Autocar plin cu zeci de ucraineni, accident cumplit pe un drum din Constanța. Un cauciuc ar fi explodat în mers

Clipe de groază, seara trecută, în judeţul Constanţa, după ce un autocar în care se aflau 90 de ucraineni s-a răsturnat în apropiere de Hârşova. A fost activat planul roşu de intervenţie, iar zeci de pompieri şi paramedici din mai multe judeţe au fost trimişi de urgenţă pentru salvarea victimelor. Şapte dintre pasageri, printre care şi doi copii de 11 şi 12 ani, dar şi o tânără însărcinată, au ajuns la spital. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.10.2023, 08:22

Vezi și

Accidentul a avut loc puţin după ora 21.00, pe DN 2A, în apropierea localităţii Hârşova. Şoferul autocarului în care se aflau zeci de ucraineni se îndrepta chiar spre Ucraina, când, la un moment dat a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Unele surse spun că autocarul ar fi transportat mai multe persoane decât permite capacitatea. 

Andreea Filip, reporter Observator: Din primele informaţii, se pare că accidentul a avut loc din cauza exploziei unui cauciuc, dar şi balansului pe care autocarul l-ar fi avut ulterior, având în vedere că era supraincarcat. In interior au fost identificate 90 de persoane. 

Planul roşu, activat în Constanţa după accidentul de autocar

La faţa locului a fost o adevărată desfăşurare de forţe, iar autorităţile au decis activarea planului roşu de intervenţie. Totodată, s-a apelat şi la ajutorul pompierilor din judeţele Ialomița și Călărași.

Pe acelaşi subiect

Oana Manoila, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Au fost alocate la faţa locului trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de transport persoane si victime multiple precum şi 6 ambulanţe al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

Doi copii de 11 şi 12 ani, dar şi o tânără însărcinată au ajuns la spital

Din cei 90 de pasageri, 7 persoane au suferit mai multe răni şi au avut nevoie de îngirjiri medicale. Printre acestea se numără şi doi copii de 11 şi 12 ani, dar şi o tânără însărcinată. 

Andreea Filip, reporter Observator: La ora 24, planul roşu a fost dezactivat şi 7 persoane au ajuns la spital, iar restul au ajuns într-o clădire pusă la dispoziţie de primăria Hârşova. 

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii care au deschis o anchetă. 

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative.  

Toţi ceilalţi pasageri teferi care au fost găzduiţi de Primăria Hârşova, vor fi preluați în cel mai scurt timp de un alt autocar care să îi ducă în Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Autocar plin cu zeci de ucraineni, accident cumplit pe un drum din Constanța. Un cauciuc ar fi explodat în mers