Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Autoritățile apasă accelaraţia în campania de vaccinare, în ziua cu cele mai multe decese Covid. Harta locurilor libere la imunizare

Este ziua recordurilor. Recordul pozitiv al zilei este că aproape am ajuns la 90 000 de vaccinaţi într-o singură zi. Recordul negativ: avem 237 de decese COVID în ultimele 24 de ore. De aceea, se apasă accelaraţia în campania de vaccinare. De mâine, începe imunizarea şi în centre mobile, iar de la sfârşitul săptămânii - în centrele drive-through. Tot de astăzi, numărul locurilor libere la vaccin depăşeşte numărul celor de pe listele de aşteptare. Mai bine de jumătate dintre ele, cu serul Pfizer.

de Ema Schweninger

la 20.04.2021 , 19:46

  • Miercuri începe vaccinarea în centrele mobile în 14 județe din țară.

Este prima zi în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depăşit numărul persoanelor înscrise pe listele de aşteptare. Sunt 205 mii locuri libere în centrele din toată ţara şi 176 de mii de oameni pe liste. Practic, trebuie doar să vrei şi te vaccinezi.

Recordul negativ se înregistrează în centrele AstraZeneca. Sunt peste 60 de mii de locuri libere. Şi doar 2.000 de oameni care aşteaptă să se vaccineze cu acest ser.

Vlad Niculescu, reprezentant centru de vaccinare: ”Astăzi, la AstraZeneca pot veni aproximativ 360 de persoane şi vin în jur de 250, 300. Cam jumătate sunt la liber”

Vezi și

Autorităţile vor să încurajeze vaccinarea cu orice preţ

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, premierul României: ”De astăzi am schimbat câteva lucruri, în special modalitatea în care angajaţii din companiile private se pot vaccina la locul de muncă”.

Acest centru de vaccinare a fost deschis la parterul unei clădiri de birouri. Spaţiul a fost pus la dispoziţie gratuit de o companie privată.

Angajat: ”A fost mult mai simplu să pot să am în ordinea de zi serviciul şi să mă şi vaccinez în acelaşi timp”

Mai mult, primul centru de tip drive-through va deveni funcţional la sfârşitul săptămânii la Deva. Iar cine nu va putea să se programeze pe platformă, o va putea face direct în centrele de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: ”Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centrul de vaccinare şi se trec pe listă exact în respectivul centru”.

Miercuri începe vaccinarea în centrele mobile

De mâine, începe şi vaccinarea în centrele mobile. Deocamdată, doar în 14 judeţe.

2,7 milioane de români s-au vaccinat până acum. Dintre aceştia, 1,6 milioane au primit ambele doze. Vom atinge acel prag de imunitate colectivă în momentul în care vor fi imunizaţi peste 10 milioane de oameni.

În centrul non-stop de vaccinare, pentru prima dată, cei nerăbdători să se imunizeze s-au putut programa şi vaccina noaptea.

România e pe locul 4 în UE la persoane vaccinate cu ambele doze

Deocamdată, nu s-au găsit soluţii pentru cei care au străbătut sute de kilometri pentru a-şi face prima doză de vaccin şi ar vrea să meargă pentru rapel în centre mai apropiate.

Ţinţa autorităţilor este de a ajunge la cinci milioane de vaccinaţi până la data de 1 iunie. Ultimele date arată că România este pe locul 4 în Uniunea Europeană la persoane vaccinate cu ambele doze şi pe locul 17 la nivel global.

Ema Schweninger Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Autoritățile apasă accelaraţia în campania de vaccinare, în ziua cu cele mai multe decese Covid. Harta locurilor libere la imunizare