Antena Meniu Search
x

Aglomerație pe drumurile către mare și munte, în weekendul de Florii. Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Vremea frumoasă i-a scos pe români din case și, inevitabil, s-au format cozi pe drumurile spre mare și munte. Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi să fie prudenți în trafic și să foloseasă luminile de avarie, pentru a atenţiona mașinile din spate să reducă din timp viteza, atunci când încetinesc din cauza aglomerației.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.04.2021, 17:44

Aglomerație pe drumurile spre mare și spre munte
Aglomerație pe drumurile spre mare și spre munte - Shutterstock

Centrul Infotrafic a anunțat că circulația s-a intensificat sâmbătă pe DN1 spre stațiunile din zona montană, iar în unele zone se circulă în coloană. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul rutier s-a intensificat pe DN1 Bucureşti – Braşov.

Se circulă în coloană spre Comarnic

Astfel, se circulă în coloană de la kilometrul 102 (localitatea Nistorești) până la kilometrul 104, pe sensul către Braşov al DN1, în zona oraşului Comarnic, judeţul Prahova.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi între kilometri 129 – 131, între localităţile Poiana Ţapului şi Buşteni.

Pe acelaşi subiect

Trafic intens este şi pe Centura de Vest a oraşului Ploieşti, între kilometrii 55 (localitatea Brazi) şi 54 (localitatea Strejnicu).

Polițiștii avertizează că în localitatea Românești pe DN1, la km 51+200, un autoturism s-a răsturnat pe carosabil, pe sensul de urcare, iar traficul este restricționat.

Trafic intens pe Autostrada Soarelui

Valori crescute de trafic s-au înregistrat și pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui, iar în unele zone s-au format coloane de mașini.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul către litoral, valorile de trafic sunt intense, iar pe tronsoanele kilometrice 11-12+500 și 28-29+500 se circulă în coloană.

De asemenea, și la intrarea pe autostradă din DNCB, se circulă în coloană.

Tronsoane cu trafic deviat pe autostrada București – Constanța

Polițiștii reamitesc că, până la finalul lunii mai, pe autostrada București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile.

De asemenea, Centrul Infotrafic anunță că a fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricționată circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București.

Șoferii care încheie coloane de mașini ce încetinesc sau opresc brusc sunt sfătuiți să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii din spate să reducă din timp viteza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Aglomerație pe drumurile către mare și munte, în weekendul de Florii. Recomandările polițiștilor pentru șoferi