Antena Meniu Search
x

Video Avarii în lanț la sistemul de termoficare din Capitală. Zeci de blocuri au rămas fără căldură după ce o bucată de șosea s-a surpat

Avariile la sistemul de termoficare din Capitală se ţin în lanţ. Deşi afară temperaturile se apropie de pragul de îngheţ, zeci de blocuri din zona Gorjului nu au apă caldă şi căldură de aproape o lună. Mai mult, şoseaua sub care se află conductele vechi s-a surpat şi a lăsat o gaură în astfalt pe o distanţă de sute de metri. Şi circulaţia troleibuzelor a fost afectată. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 02.12.2022, 08:16

Vezi și

La intersecţia dintre Bulevardul Iuliu Maniu şi Strada Apusului din sectorul 6 al Capitalei, o conductă de termoficare s-a spart, iar terenul s-a prăbuşit în jurul ei. Circulaţia din zonă a fost îngreunată. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: "Pe o distanță de aproximativ 200 de metri terenul s-a surpat chiar pe primele două benzi de pe bulevardul Iuliu Maniu. Echipele de intervenție sunt pe teren și încearcă să remedieze situația. între timp însă, oamenii care locuiesc în zonă se plâng și spun că de mai bine de două săptămâni nu au apă caldă și căldură."   

"De aproape o lună avem o zi da, una nu, două zile da, una nu, e oribil, mai ales când ai copil și trebuie să-l speli des."

"Iarna bate la ușă și noi.. nimic. Vara nu avem timp să facem, numai iarna reparăm."

Pe acelaşi subiect

Circulaţia troleibuzelor 61 şi 62 a fost oprită de zeci de minute. Societatea de Transport Bucureşti a anunţat prin intermediul reţelelor sociale că cele două linii nu funcţionează în zona Valea Argeşului.

Ce explicații oferă Termoenergetica?

Claudiu Crețu, administrator Termoenergetica: "În zona respectivă, în ultimele zile am avut mai multe avarii, echipele au intervenit, au săpat, au remediat parte din avariile respective, însă, pe fondul precipitaţiilor din ultima zi s-a surpat o bucată de mal."

Directorul Termoenergetica recunoaşte că în Capitală există mai multe zone vulnerabile, în care ne putem aştepta să continue avariile.  

Claudiu Crețu, administrator Termoenergetica: "Am avut aceeaşi problemă şi în zona Văcăreşti, în zona Tineretului, din câţiva în caţiva metri se spărgea iarăşi conducta. Este nevoie de investiţii consistente şi, de anul viitor, vor începe acele modernizări pe fonduri europene pe care le asteptăm de mult timp."

Reţeaua primară de termoficare din Capitală se întinde pe 1.000 de kilometri, iar anual se modernizează între 20 şi 30 de kilometri. Conductele sunt vechi de mai bine de 40 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Avarii în lanț la sistemul de termoficare din Capitală. Zeci de blocuri au rămas fără căldură după ce o bucată de șosea s-a surpat