Antena Meniu Search
x

Video Aventura vieții pe două roți: Un olandez şi o româncă stabiliţi în Sibiu vor să ajungă în Olanda pe bicicletă. Au de pedalat 3.500 de kilometri

Un olandez şi o româncă stabiliţi în Sibiu au pornit în aventura vieii lor. Cei doi şi-au propus să ajungă până în Olanda, pe bicicletă. Au de parcurs un traseu de 3500 de kilometri şi estimează că vor ajunge la destinaţie la începutul lunii iulie.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 17:56

Vezi și

Decizia lor de a pedala până în Olanda face parte dintr-un proiect de sustenabilitate, prin care cei doi vor să crească conştientizarea asupra mediului înconjurător în România şi prin care speră, că din ce în ce mai mulţi români vor alege bicicleta în locul maşinii.

Wouter şi Adina Janssen s-au cunoscut în Olanda, dar s-au stabilit într-o mică localitate din Sibiu. Aici au început să dezvolte diverse proiecte de sustenabilitate. Pentru acest tur cu bicicleta, cei doi s-au pregătit 9 luni.

Aventura vieții pe două roți

Adina Janssen: Inspiraţi de cuvintele lui Rober Swan, care spune că cea mai mare ameninţare pentru planeta noastră este credinţa că altcineva o va salva, atunci am simţit şi noi urgenţa de a face ceva, cm spunem noi, să devenim parte in soluţie. Sperăm ca în acest tur să ni se alăture cât mai mulţi oameni, fie pe biicletă, fir prin organzarea diferitelor proiecte de dezvoltare sustenabilă. 

Pe acelaşi subiect

Wouter Janssen: Mental, sunt pregătit, condiţia fizică să vedem cum merge, dar sperăm să fie bine.  Am găsit această fundaţie acum un an şi am dat startul acestui proiect, pentru a pune în mişcare dezvoltarea sustenabilităţii.  

Cei doi pasionaţi de ciclism vor face mai multe opriri pe traseu. Se vor întâlni cu autorităţile locale şi vor discuta despre importanţa promovării unui stil de viaţă sănătos. Vor avea, însă şi ceva ajutoare.

Susţinător: I-am întrebat cum îi putem ajuta. Au nevoie de multe lucruri pentru drumul lor către Olanda, sunt 3500 de kilometri şi ne-am gândit că noi am putea veni cu maşinile şi să luam biciclete în plus, bagaje, mâncare, băutură, orice ar putea avea nevoie. 

Ionuţ Naţea, IPJ Sibiu: Ne-am alăturat acestei iniţiative şi îi vom însoţi pe o mică parte a traseului din dorinţa de a le arăta în felul acesta că suntem alături de misiunea lor. 

Cei doi biciclişti şi-au propus să pedaleze 100 de kilometri în fiecare zi şi sunt pregătiţi să facă faţă tuturor provocărilor.

Adina Jenssen: Indiferent de ce întâlnim pe traseu taie, vremea nu este pentru noi un impediment, să nu ne urcăm pe biciclete.

Startul expediţiei pe două roţi a fost dat în Piaţa Mare din Sibiu, unde a fost prezent şi viceprimarul oraşului Deventer din Ţările de Jos, acolo unde cei doi biciclişti vor ajunge în luna iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Aventura vieții pe două roți: Un olandez şi o româncă stabiliţi în Sibiu vor să ajungă în Olanda pe bicicletă. Au de pedalat 3.500 de kilometri