Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Raed Arafat explică de ce sunt atât de mulţi pompieri răniţi în intervenţia de la staţia GPL: Altfel, tragedia putea fi şi mai mare

Patru explozii catastrofale au zguduit ieri Crevedia şi au scos la iveală nereguli fatale într-un sistem putred. O scurgere de gaz la un depozit de GPL a declanşat dezastrul care lasă în urmă doi morţi şi 56 de răniţi, mulţi în stare gravă. Sfidând orice logică, un angajat ar fi intervenit cu ţigara aprinsă în mână. Depozitul funcţiona de trei ani fără autorizaţie, sub ochii autorităţilor. Încă o dovadă că trăim în ţara fărădelegii şi a dezordinii şi un avertisment care ne dă fiori.

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 21:51

Vezi și

Explozia din Crevedia. Milioane de români îşi alimentează maşinile cu GPL din staţii sau depozite despre care nu ştim dacă respectă normele. Mai grav, şi la această oră, pericolul nu a trecut în zonă. Majoritatea victimelor sunt pompieri trimişi să-şi facă datoria în condiţii extrem de periculoase. Din solidaritate, azi, sute de români au mers să doneze sânge pentru ei. Şeful DSU Raed Arafat a avut o intervenţie telefonică în direct pentru Observator.  

Explozia din Crevedia. Raed Arafat, despre starea pacienţilor transferaţi în străinătate

"Au plecat dimineaţă două avioane ale Ministerului Apărării cu echipaje SMURD la bord, cu doi pompieri în stare gravă, la Spitalul Militar de la Bruxelles, şi cu alţi doi civili în stare gravă, la Spitalul din Milano. După care, la întoarcerea avioanelor, a mai plecat un avion la ora 16:30 cu cinci persoane - una pentru Viena, două pentru Norvegia şi două pentru Berlin. Iar la ora asta se pregăteşte să decoleze încă un avion, cu două persoane pentru Lubeck, în Germania", spune Raed Arafat, şeful DSU.

"Mai este un avion al Serviciului de Salvare Aeriană din Elveţia care va ajunge la ora 21 şi va prelua de la Otopeni un pacient care va pleca în Norvegia. Distanţa fiind mai mare, avionul este mai rapid, ca să nu fie un zbor de lungă durată. Va ajunge cu pacientul respectiv în aproximativ trei ore la Oslo", a precizat Raed Arafat, şeful DSU.

Pe acelaşi subiect

39 de pompieri, răniţi în misiune

"Restul, fie sunt netransferabili - există situaţii în care avem arsuri de peste 90%. Din păcate, astăzi a decedat o doamnă care avea peste 95% arsură. Fie leziunile sunt mai limitate şi nu necesită transportul. Oricum, dacă se solicită transferul altor pacienţi, împreună cu Ministerul Apărării suntem pregătiţi să facem acest lucru", a adaugă Raed Arafat, şeful DSU.

Întrebat dacă până în acest moment a identificat erori sau a descoperit cauza pentru care sunt atât de mulţi salvatori răniţi, Raed Arafat răspunde: "Au fost foarte multe speculaţii. La intervenţii, au intrat la un moment roboţi tocmai pentru a elibera pompierii care erau în apropierea cisternei. Şi au lucrat prin roboţi".

"Munca lor, din păcate, este una cu risc. N-ai cum să faci de la distanţă răcirea cisternelor. N-ai cum să faci protecţia caselor de la distanţă. Este foarte posibil ca, dacă nu procedau aşa, tragedia să fi fost mult mai mare şi explozia să fi fost mai complicată, implicând mai multe cisterne", a mai declarat Raed Arafat, şeful DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Raed Arafat explică de ce sunt atât de mulţi pompieri răniţi în intervenţia de la staţia GPL: Altfel, tragedia putea fi şi mai mare