Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primele ipoteze în cazul avionului prăbuşit lângă aerodromul Tuzla

Un avion de agrement s-a prăbuşit lângă aerodromul Tuzla, chiar în timpul unui zbor de instrucţie. Doar instructorul a supravieţuit. Elevul, un marinar de 49 de ani, a fost găsit de medici în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat. Anchetatorii adună indicii.

de Redactia Observator

la 21.02.2019 , 19:43

Un avion de agrement s-a prăbuşit lângă aerodromul Tuzla, chiar în timpul unui zbor de instrucţie. Doar instructorul a supravieţuit. Elevul, un marinar de 49 de ani, a fost găsit de medici în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat. Anchetatorii adună indicii. Martorii spun că din cauza vântului puternic, aeronava nu a mai putut fi controlată.

La ora 16 s-a dat alarma. Avionul de agrement DA42 abia decolase de pe aerodormul Tuzla. Ar fi trebuit să fie un zbor de instrucţie. La manşă era elevul, un marinar în vârstă de 49 de ani. Iar lângă el, unul dintre cei mai experimentaţi instructori, cu peste opt mii de ore de zbor.

Imediat după decolare, avionul cu două motoare ar fi intrat în vrie, spun martorii. Adică într-un balans incontrolabil. În zonă, vântul bătea puternic. Aeronava nu a mai putut fi redresată şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 330 de metri.

Vezi și

Salvatorii au găsit ambele victime încarcerate. Instructorul a supravieţuit miraculos şi chiar a reuşit să coopereze cu medicii. Pentu elev, medicii au depus eforturi uriaşe. Aproape o oră au încercat să-l resusciteze. Fără rezultat.

Anchetatorii nu scot din calcul nicio ipoteză. Dar, până acum, nu există indicii care să ducă la posibilitatea unei defecţiuni tehnice. 

Până acum stau în picioare două variante: defecţiune tehnică a aeronavei la unul dintre motoare sau eroare de pilotaj. O concluzie clară vom avea peste câteva zile după ce va fi expertizat.

Trebuia să fie un simplu zbor de instrucţie. Aeronava s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare foarte aproape de Aerodrom. Cred că sunt doar câteva sute de metri de la capătul pistei până aici. Lucru care a făcut ca salvatorii să ajungă foarte repede la locul impactului. Poate că aceasta a fost şansa instructorului, cel care a supravieţuit. Salvatorii au ajuns foarte repede să-i acorde ajutor. Acum, el primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean din Constanţa. Din păcate, pentru studentu lui, nu s-a mai putut face nimic.

În aviaţie se spune că atunci când cade un avion şi nu sunt victime, vorbim despre o prăbuşire. Când moare cel puţin un om se numeşte catastrofă. Astăzi, din păcate, vorbim despre o catastrofă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Primele ipoteze în cazul avionului prăbuşit lângă aerodromul Tuzla