Antena Meniu Search
x

Avion Tarom, lovit de fulger după decolare. Aeronava s-a întors pe Aeroportul Henri Coandă, nimeni nu a fost rănit

Un avion Tarom care a decolat duminică seară de la Bucureşti, cu destinaţia Chişinău, a revenit pe Aeroportul ”Henri Coandă” din cauza unei defecţiuni tehnice după ce a fost lovit de un fulger. Compania Tarom a confirmat luni dimineaţă incidentul, precizând că avionul a fost trimis la inspecţie tehnică şi că niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost afectat. Cursa a înregistrat o întârziere de 3 ore şi 10 minute, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 09:23

Avion Tarom, lovit de fulger după decolare. Aeronava s-a întors pe aeroportul Henri Coandă, nimeni nu a fost rănit
Avion Tarom, lovit de fulger după decolare. Aeronava s-a întors pe aeroportul Henri Coandă, nimeni nu a fost rănit - Profimedia

UPDATE - ”Cursa ROT209 OTP2005 (Bucureşti/Otopeni- Chişinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore şi 10min întârziere din motive tehnice. La decolare, pe fondul condiţiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică”, a anunţat luni dimineaţă compania Tarom.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcaţi toţi cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Otopeni iar cursa a fost efectuată.  

Aeronavă Tarom, lovită de fulger

”Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul iniţial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, precizează compania.

Pe acelaşi subiect

ŞTIREA INIŢIALĂ  -Piloţii avionului, un Boeing 737-800NG, înmatriculat YR-BGK, au transmis controlorilor de trafic aerian că trebuie să revină pe aeroportul din Capitală, deoarece avionul ar fi fost lovit de un fulger, notează Boarding Pass, care precizează, însă, că motivul revenirii la Bucureăti nu este confirmat oficial.

Decolarea a avut loc la 22.10, aterizarea la Chişinău fiind programată la 23.15.

După o oră şi 8 minute de la decolare, la ora 23.20, avionul Tarom a aterizat pe pista 08R a Aeroportului ”Henri Coandă”.

Boarding Pass relatează şi că pasagerii ar fi urmat să fie preluaţi de o altă aeronavă.

Conform site-ului Aeroportului Chişinău, o aeronavă Tarom de la Bucureşti programată să sosească duminică, la 23.05, a sosit luni, la ora 2.07.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Avion Tarom, lovit de fulger după decolare. Aeronava s-a întors pe Aeroportul Henri Coandă, nimeni nu a fost rănit