Antena Meniu Search
x

Bacterie ucigaşă sau contaminare cu o substanţă chimică a alimentelor. Sunt aşteptate rezultatele testelor în cazul pacienţilor de la Murgeni

Cauza morţii celor trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie MURgeni, decedaţi după ce au mâncat produse din peşte, rămâne în continuare un mister. Primele rezultate de laborator privind substanţele toxice sau pesticidele au ieşit negative. O echipă Observator a intrat în spital şi a filmat condiţiile în care stau bolnavii, dar şi locul unde li se prepară mâncarea. 

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 09:29

Vezi și

Aşa arată bucătaria spitalului de Psihiatrie din Murgeni, locul unde anchetatorii caută indiciile care au dus la nenorocire. Trei oameni au murit şi alţi 29 au ajuns la spital după ce au mâncat peşte şi produse din peşte.

Ionel Carp, managerul spitalului Murgeni: Nu este o situaţie dorită, nu numai eu sunt afectat, ci intreg colectivul. Sigur, eram apropiaţi. Întreg colectivul lucrăm cu dedicaţie.

Locul este curat şi regulile sunt respectate, ne asigură angajaţii. Managerul are o explicaţie şi pentru pereţii scorojiţi.

Ionel Carp: Aici fiind zona chiuvetei, dimineaţa pacienţii din salon se spală pe faţă. Sar stropi, mai sunt probleme de genul, urmează să renovăm.

Pe acelaşi subiect

Probele, analizate în trei laboratoare din ţară

Pentru beneficiari, se organizează frecvent evenimente şi oamenii au o legătură strânsă cu preotul de la Mănăstirea Floreşti, de unde au primit marţi pomană.

Ionel Carp, managerul spitalului Murgeni: Preot care nu vine cu mâna goală. Nu este aceasta prima dată. Văd o luminare şi o bucurie şi o mulţumire sufletească şi asupra părintelui.

Eduard Cazacu, primar Murgeni: Cred că au mai primit şi înainte, nu am fost anunţat niciodata că spitalul primeste astfel de pomeni, dar sunt niste lucruri creştineşti, normale.

Sute de probe sunt analizate în trei laboratoare din ţară: Vaslui, Iaşi şi Bucureşti. Primele rezultate ale probelor recoltate au ieşit negative la mai multe tipuri de pesticide şi substanţe chimice, aşa că specialiştii fac teste suplimentare toxicologice. Se aşteaptă şi rezultatele anallizelor bacteriologice. Se ia în calcul posibilitatea infectării cu o bacterie ucigaşa. dar nu este exclusă, însă, nici o contaminare a mâncării cu o substanţă chimică.

Mihai Ponea, DSVSA: Bacteria anului este listeria monocitogenis care se dezvoltă pe alimentele gătite, gata de consum, cum ar fi icrele, cum este peştele, care este destul de agresivă.

Ce au descoperit legiştii la necropsie

Potrivit unor surse, a fost finalizată necropsia, iar pe lângă insuficienţa cardio-respiratorie, legiştii au constatat o afecţiune asemănătoare cu enterocolita.

Clara Mihociu, reporter Observator: Pe 21 noiembrie, în acest spital erau internaţi 142 de pacienţi, dintre aceştia 32 au avut simptome. În aceeaşi zi erau la muncă şi 10 angajaţi, jumătate dintre ei au avut, de asemenea, simptome, dar nu au avut nevoie şi de spitalizare.

Între timp, cei 29 de pacienţi internaţi în cele trei spitale din ţară sunt în stare bună şi vor mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală. Direcţia Sanitar Veterinară a retras din depozit şi de la spital lotul de conserve de peşte servite bolnavilor. Managerul spitalului spune că se gândeşte să-şi dea demisia când vor fi gata rezultatele testelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Bacterie ucigaşă sau contaminare cu o substanţă chimică a alimentelor. Sunt aşteptate rezultatele testelor în cazul pacienţilor de la Murgeni