Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Băiețel de 7 ani, scos din apă de salvamari, la Eforie Nord, după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă. A fost preluat de elicopterul SMURD

Doi copii lăsaţi nesupravegheaţi în mare, la Eforie Nord, cu o saltea gonflabilă, au fost în pericol de înec în momentul în care s-au dezechilibrat și au căzut în apă. Unul dintre ei, un băiețel de șapte ani, a fost adus la mal de salvamari și transportat apoi cu un elicopter SMURD la spital.

de Ana Maria Ghiarasim

la 12.07.2021 , 21:02

Elicopterul SMURD preia un băiețel de 7 ani căzut în apă adâncă, la Eforie Nord
Băiețel de 7 ani, scos din apă de salvamari, la Eforie Nord, după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă. A fost preluat de elicopterul SMURD - Captura Facebook

Copii se jucau cu o saltea gonflabilă în apă, luni după-amiază, la Eforie Nord, când curenții i-au îndepărtat de mal. S-au dezechilibrat și au căzut în apă, iar unul dintre ei, un băiat în vârstă de 7 ani, a fost în pericol de înec. Copilul a fost salvat de salvamari, care i-au acordat primul ajutor, apoi transportat cu un elicopter SMURD la spital. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Copilul, care este din Focșani, a ajuns la spital conștient, cu diagnosticul accident sumersie cu tulburări respiratorii.

Pe acelaşi subiect

”Imploram părinții să-si supravegheze de aproape copiii și să îi însoțească în apa și totodată să respecte indicațiile și steagurile arborate de salvamari”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de un grup al salvamarilor din Eforie Nord.

Amenzi de până la 2.000 de lei pentru turiștii care apelează nejustificat la salvamari, în Eforie

Primăria Eforie a adoptat o serie de măsuri pentru siguranța turiștilor care se scaldă în mare, dar și pentru a ușura activitatea salvamarilor, ce continuă să fie la datorie și în această vară.  Astfel, Consiliul Local Eforie a hotărât prin HCL nr. 100/2021 să sancționeze mai multe fapte:

- apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanții serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;

- mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanții serviciului de salvare acvatică;

- utilizarea geamandurilor drept colac de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, iar cele juridice între 1.500 și 2.500 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către polițiștii locali Eforie sau de către alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop prin dispoziţie a primarului. Prin același act normativ, Hotărârea Consiliului Local Eforie nr. 100 adoptată în 31 mai 2021, au fost împuterniciţi reprezentanţii Poliţiei Locale Eforie pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute în HG nr. 1136/2007.

De asemenea, în aceeași HCL s-a stabilit că primarul poate nominaliza şi alţi lucrători din cadrul administrației local pentru constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor referitoare la nerespectarea însemnătății steagurilor arborate de către salvamari.

Autoritățile locale din Eforie spun că utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în prealabil, un copil lăsat nesupravegheat şi rătăcit pe plajă sau alte cazuri similare) se poate concretiza într-un rezultat nefericit pentru o persoana care chiar are nevoie de ajutorul salvamarilor.

De asemenea, autoritățile mai spun că geamandurile, balizele, bilele plutitoare își au rostul lor, fiind amplasate de către personalul calificat. Faptul că unele persoane țin să dovedească, sieși sau altora, cât de buni înotători sunt şi, pentru a nu depăși linia balizei (fapt ce atrage atenționarea de la salvamar) aleg să tragă de acestea pentru a le muta din locul în care sunt ancorate, este un gest care are drept consecinţă punerea în pericol a celorlalți utilizatori ai plajei și zonei de îmbăiere.

Serviciul de salvare acvatică Eforie a fost atribuit către SC Salvamar Service SRL. Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor. Programul zilnic de lucru este in intervalul 8.00 – 19.00 cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august inclusiv când programul zilnic este în intervalul 08.00-20.00.

Articol realizat cu informații obținute de reporterul Observator Andreea Filip.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Băiețel de 7 ani, scos din apă de salvamari, la Eforie Nord, după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă. A fost preluat de elicopterul SMURD