Antena Meniu Search
x

SCENE ŞOCANTE în Cluj. Băieţel de 8 ani, SFÂŞIAT de o haită de câini, pe un câmp! Micuţul are pe corp zeci de MUŞCĂTURI şi este în stare critică

Un băieţel în vârstă de 8 ani a ajuns, joi seară, în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului (UPU) de Copii din Cluj, după ce a fost sfâşiat de câini. Tragedia a avut loc lângă Turda.

Update ora 13:13 - Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat, pentru Agerpres, că băiatul de 8 ani muşcat de patru câini a fost supus, în cursul dimineţii, unei a doua operaţii şi că starea sa este critică.

'S-a intrat de urgenţă în intervenţie chirurgicală pentru sutura plăgilor şi tratament hemoragic şi post traumatic. Prima intervenţie a durat în jur de 6 ore, iar în cursul dimineţii s-a intervenit din nou la nivelul membrelor. Pacientul este intubat şi este în continuare în stare critică', a spus Călin Lazăr.

El a mai spus că baiatul prezintă muşcături pe torace, membre, faţă, 'pe o mare parte din suprafaţa corporală'.

Update ora 7:46 - Băieţeul sfâşiat de câini a fost scos din sala de operaţie în jurul orei 3.30 noaptea. După circa şase ore de intervenţii ale medicilor, starea micuţului rămâne foarte gravă şi este intubat, respirând cu ajutorul aparatelor. 

Pe acelaşi subiect

Potrivivit monitorulcj.ro, medicii rămân deocamdată rezervaţi şi monitorizează în permanenţă evoluţia copilului: "Este un pacient critic", a explicat directorul medical Călin Lazăr. 

---------------------------------------

Ştirea iniţială:

Un băieţel în vârstă de 8 ani a ajuns, joi seară, în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului (UPU) de Copii din Cluj, după ce a fost sfâşiat de câini. Tragedia a avut loc lângă Turda.

Micuţul a fost adus la spital după ora 19:00, iar la ora 23:00 încă se afla în sala de operaţii.

„Copilul a ajuns la noi cu plăgi multiple, pe faţă, membre, este în sala de operaţii, a fost transfuzat şi medicii au început să îi sutureze plăgile, au mult de lucru. Băiatul era conştient când a venit, dar există riscul afectării funcţiilor vitale, este o patologie similară arsurilor”, a declarat pentru presa locală medicul Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului de Copii Cluj. 

Potrivit specialistului, băiatul a fost adus la spital cu ambulanţa, iar la scurt timp a sosit la faţa locului şi tatăl acestuia. Copilul prezenta în jur de 20 de muşcături, ceea ce duce la ipoteza că ar fi fost muşcat de mai mulţi câini şi nu de unul singur, a adăugat doctorul. 

Băiatul a suferit cele mai ample plăgi în zona toracelui şi a spatelui, unde i-a fost smuls şi ţesut muscular, dar prezenta şi muşcături pe faţă, potrivit medicului.  

Din primele informaţii, copilul s-ar fi deplasat pe un câmp, din apropierea casei. Organele de poliţie urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » SCENE ŞOCANTE în Cluj. Băieţel de 8 ani, SFÂŞIAT de o haită de câini, pe un câmp! Micuţul are pe corp zeci de MUŞCĂTURI şi este în stare critică