Antena Meniu Search
x

Video Băiețelul de 2 anișori căzut de la etaj în Botoșani a fost declarat mort. Părinții au fost de acord să-i doneze organele

Băiețelul de 2 ani care a căzut de etajul 3 al unui bloc din Botoșani, în urmă cu 12 zile, a fost declarat decedat duminică seară. Medicii ieșeni au declarat că nu avea deloc activitate cerebrală. Părinții au fost lăsați să-și ia rămas bun de fiul lor și au fost de acord să doneze organele micuțului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.02.2022, 14:04

Băiețelul de 2 anișori căzut de la etaj în Botoșani a fost declarat mort. Părinții micuțului au fost de acord să-i doneze organele

"Pacientul în vârstă de 2 ani, transferat de la Botoșani cu traumatism cranio-cerebral sever în cădere de la înălțime a fost declarat în cursul zilei de ieri spre seară, în jurul orei 22.00, în moarte cerebrală. Părinții copilului au făcut un gest extraordinar și au fost de acord să doneze organele copilului lor. În această dimineață, s-au recoltat rinichii, ficatul și cordul. Un eveniment neplăcut, dar care, datorită acestor părinți, a dat o șansă altor copii. Au fost lăsați să-și ia rămas bun de la copilul lor.

Au avut puterea să facă acest lucru, fiind conștienți că fiul lor nu mai are nicio șansă. Din punct de vedere neurologic, activitatea cerebrală era zero, absentă", a declarat Dr. Alina Belu, managerul spitalului "Sf. Maria" din Iași.

Cordul și ficatul micuțului au ajuns în Germania

"În cursul nopții de duminică spre luni, a avut loc o prelevare de la un donator pediatric de 2 ani, de la care s-au prelevat ficatul, cordul, rinichii și corneea. Întrucât nu am avut primitori atât de mici în țară, au venit cei de la Eurotransplant și au prelevat cordul și ficatul, acestea fiind preluate în Germania", a declarat Dr. Raluca Neagu, coordonator transplant.

Pe acelaşi subiect

Reamintim că miercuri, 9 februarie, băiețelul de 2 ani a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani.

Micuțul s-a prăbușit de la aproape 6 metri înălțime, după ce a ajuns pe pervazul geamului și s-a sprijinit în plasa pentru insecte, care s-a deschis.

Potrivit ISU, în momentul incidentului, în apartament se mai aflau trei adulți.

"Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-a urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime", au anunțat atunci pompierii.

Copilul a fost preluat de un echipaj de terapie intensiva mobilă SMURD și transportat la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare. 

"Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD a fost solicitat, astăzi, să acorde primul ajutor unui copil în vârstă de 2 ani, care a căzut de la etajul 3 al uni bloc din municipiul Botoșani. Medicii au constatat că acesta era inconștient, prezenta un traumatism cranian cu plagă deschisă. Micuțul pacient a fost preluat și transportat la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate", a declarat Lt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Ulterior, copilul a fost transferat la Spitalul "Sf. Maria" din Iași. Aseară, copilul a fost declarat decedat.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Angela Bertea -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Băiețelul de 2 anișori căzut de la etaj în Botoșani a fost declarat mort. Părinții au fost de acord să-i doneze organele