Video "Mi se face pielea de găină". Pompierii, jandarmii şi poliţiştii au venit într-un suflet să doneze sânge pentru semenii lor, victime ale exploziei din Crevedia
Explozia din Crevedia. Românii nu au rămas indiferenţi faţă de victimele tragediei din Crevedia. Sute de oameni au umplut centrele de transfuzie şi au donat pentru salvatorii aflaţi în nevoie. În Ploieşti oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineţii să doneze şi au aşteptat aproape o zi întreagă la coadă. Iar în Suceava şi Mureş pompieri, cât şi poliţişti sau jandarmi au venit cu gândul să-şi ajute colegii de breaslă.
În Ploieşti, Centrul de Transfuzie Sanguină a fost luat cu asalt de oameni încă de la primele ore ale dimineţii.
Reporter: De cât timp aşteptaţi la rând?
Femeie: Cred ca de la opt si ceva am venit.
Reporter: Adică mai bine de o oră.
- Explozia din Crevedia. Val de anchete după tragedia în care au murit doi oameni. Pericolul nu a trecut nici la mai...
- Bomba cu ceas din cartierele din Bucureşti. Cât de mare este pericolul în zonele în care amplasarea staţiilor de...
- Mărturia tânărului care şi-a pierdut părinţii în explozia din Crevedia. "Mama era de nerecunoscut. Eu, care...
Femeie: Cred că în cazuri din acestea trebuie sa fim solidari, să fim uniţi, să demostrăm că suntem oameni şi să facem un bine cât putem.
Georgeta Hanganu, director Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești: E un număr mare de donatori pentru că oamenii empatizează foarte mult cu cei care au fost răniţi, arşi la nenorocirea care s-a întâmplat la Crevedia.
Pompieri, jandarmi şi poliţişti au făcut un efort pentru a-şi ajuta semenii
Şi la Suceava oamenii au venit într-un suflet să doneze. Peste 60 de persoane, printre care pompieri, jandarmi şi poliţişti au făcut un efort pentru a-şi ajuta semenii.
Pompier: De obicei vedem alte persone în situaţiile astea, acum sunt de ai noştri. Trebuie să ne mobilizăm şi să donăm cât mai mulţi. Mi se face pielea de găină şi pentru alţii, dar pentru ai noştri e deja, cumva pentru mine a reprezentat prea mult şi nu am mai donat niciodată, dar acum am simţit nevoia.
Şi în Iaşi sute de pompieri au venit să doneze în gest de solidaritate pentru colegii lor.
Pompier: Suntem organizaţi, în fiecare zi venim un anumit număr, cam 15, 20 pentru că perioada în care au nevoie de sânge colegii noştri va fi îndelungată.
Număr record de donări au fost şi la Mureş: 100 de persoane au venit să doneze
Număr record de donări au fost şi la Mureş, unde după aproximativ două ore aproape o sută de persoane au călcat pragul centrului de transfuzii.
Raul Toduț, angajat ISU Mureș: Din păcate noi ne întâlnim cu situaţii de genul, asta ne este meseria. Ne dorim ca de la fiecare intervenţie la care participăm să ne întoarcem toţi sănătoşi acasă.
Mobilizarea donatorilor a fost una impresionantă, însă reprezentanţii centrelor de transfuzie spun că e important să donăm fără o cauză anume, pentru că în spitale este nevoie de sânge permanent.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰