Antena Meniu Search
x

Video Balul Bucureştiului Interbelic 2023. Muzica, dansul şi istoria au readus atmosfera anilor '20 în Capitală

Muzica, dansul şi istoria au adus împreună oameni din toată ţara într-o atmosferă de poveste. Cea de-a opta ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic le-a oferit participanţilor un fragment din viaţa aristocraţilor din anii '20. Evenimentul a avut loc într-un palat din secolul al 19-lea, iar organizatorii au reuşit, în doar o lună, să creeze un cadru feeric pentru participanţi. 

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 10:40

Vezi și

O călătorie în timp. De asta au avut parte cei care şi-au dorit să trăiască atmosfera balurilor din Capitala de altădată. Ţinutele extravagante, paşii de dans şi ritmurile de odinioară, i-au trimis pe participanţi cu gândul la perioada interbelică. 

Spectator: Îmi place pentru că este o diferenţă faţă de viaţa de zi cu zi şi de multe ori avem impresia că avem o viaţă banală şi uneori e important să ieşim din acel macaz şi să ne bucurăm de ceva mai sublim. 

Sandra Ecobescu, organizator: Este o mare bucurie să facem un bal la care vin bucureşteni şi oameni din alte oraşe. Este a opta ediţie şi ne bucurăm că oamenii se costumează, după cum vedeţi şi dansează pe muzică retro 

Ţinutele elegante au fost şi ele tot de inspirație interbelică

Raluca Partenie, istoric de modă: În anii '20 se purta moda flapper, rochiile erau mai scurte, cu franjuri, erau drepte. Femeile erau într-o primă perioadă de emancipare, apelau la elemente androgine.

Simona Preda, istoric: Suntem în anii nebuni, anii '20-'30. Anii în care avem strasuri, avem perle, pene, rochiile cu talie joasă, acei pantofi cu baretă Mary Jane

Pe lângă vestimentaţie, ritmurile de foxtrot, charleston sau tango au fost cele care i-au făcut pe oameni să revină si anul acesta la eveniment. În jur de 200 de persoane au participat la bal. La finalul evenimentului, cu toţii s-au bucurat de o masa festivă, iar cele mai inspirate ţinute au fost premiate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Balul Bucureştiului Interbelic 2023. Muzica, dansul şi istoria au readus atmosfera anilor '20 în Capitală