Antena Meniu Search
x

Bărbat de 31 de ani din Suceava, reţinut de poliţie după ce ar fi bătut o oaie

Un tânăr acuzat că ar fi agresat o oaie a fost reţinut de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. 

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 13:43

Potrivit acestora, bărbatul de 31 ani, din comuna Burla, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de "rănirea cu intenţie a animalelor", după ce, în august 2022, a rănit cu intenţie o ovină, izbind-o de pământ şi ulterior lovind-o cu pumnii şi picioarele de nenumărate ori.

"La data de 1 aprilie 2024, în urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului de 31 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava", au precizat oficialii IPJ, potrivit Agerpres.

Cercetările în acest dosar au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Poliţiştii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Astfel, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă rănirea cu intenţie a animalelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Bărbat de 31 de ani din Suceava, reţinut de poliţie după ce ar fi bătut o oaie