Antena Meniu Search
x

Bărbatul care s-a înecat la Năvodari a plutit cu orele în mare, şi nimeni nu l-a observat

În lipsa salvamarilor, marea ia vieţi! Un bărbat a intrat în apă şi nimeni nu a observat că nu se mai întoarce. Abia dimineaţă, valurile l-au adus la mal. S-a întâmplat în Năvodari, staţiunea în care copiii vin în tabără. Este singura de pe litoral fără salvatori.

Vezi și

În lipsa salvamarilor, marea ia vieţi! Un bărbat a intrat în apă şi nimeni nu a observat că nu se mai întoarce. Abia dimineaţă, valurile l-au adus la mal. S-a întâmplat în Năvodari, staţiunea în care copiii vin în tabără. Este singura de pe litoral fără salvatori. Şapte posturi de salvamari au fost scoase la concurs, dar, din cauza salariilor mici, nimeni nu vrea să se angajeze.

Pe plaja fără salvamari, bărbatul n-a avut nicio şansă. În foişoare nu există nici măcar un salvator de la începutul verii. Turiştii au fost cei care au zărit, la un moment dat, trupul în apă. 

"Nu l-a văzut nimeni. Pur şi simplu a apărut dintr-o dată, în larg", spune un martor.

Este posibil ca bărbatul să se fi aventurat în mare seara şi să fi făcut infarct.

Pe acelaşi subiect

Tragedia trage un mare semnal de alarmă. La Năvodari sunt zeci de mii de turişti în fiecare vară. Mulţi, sunt copii veniţi în taberele din zonă. Fără salvamari, orice intrare în apă se poate termina cu o nenorocire. 

Primăria din Năvodari a scos la licitaţie şapte posturi de salvar pentru cei patru kilometri de plajă. Până acum nu s-a înscris nimeni. 

Din cauza banilor, spun autorităţile care se plâng că au primit prea puţini de la Guvern. Cu fondurile disponibile, un salvamar de care depinde uneori viaţa turiştilor, ar câştiga doar 2.000 de lei. Condiţiile lasă şi ele de dorit - foişoarele sunt rupte şi ruginite. 

Aproape de vârful sezonului, una dintre staţiunile simbol ale litoralului se află într-o situaţie incredibilă. Anul trecut, s-au găsit, cu chiu cu vai, şapte salvamari, chiar dacă salariile au venit cu întârziere. 

În celelalte staţiuni, în schimb, salvatorii sunt la datorie. Cei mai mulţi - în Mamaia şi Constanţa - 117. În Eforie Nord şi Sud, 30 de salvamari supraveghează plaja, iar în Costineşti- 15. În sudul litoralului, din Mangalia până în Olimp, sunt 53. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bărbatul care s-a înecat la Năvodari a plutit cu orele în mare, şi nimeni nu l-a observat