Antena Meniu Search
x

Bărbatul din Dolj, care a fost declarat mort când încă era în viaţă, a murit. Familia o ia de la capăt cu pregătirile pentru înmormântare

Bărbatul din Dolj, care fusese declarat mort, deşi încă trăia, a murit în spital. În urmă cu doar câteva zile, rudele bărbatului fuseseră anunțate că acesta decedase, aşa că au fost nevoite să înceapă pregătirile pentru înmormântare. Abia la morga spitalului au realizat că nu era vorba despre ruda lor. Pentru a doua oară, familia îndurerată trebuie să pregătească cele trebuincioase înmormântării.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 10:55

Bărbatul din Dolj, care a fost declarat mort când încă era în viaţă, a murit
Bărbatul din Dolj, care a fost declarat mort când încă era în viaţă, a murit - Observator

Pacientul din Dolj declarat mort, deşi era viu, a murit la câteva zile distanţă. Iniţial, familia a aflat că omul s-a stins în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova. Ştia că era în stare gravă, aşa că anunţul nu a luat rudele complet pe nepregătite. L-au plâns, au cumpărat un sicriu şi toate cele trebuincioase înmormântării. Apoi au aflat că cineva a făcut o greşeală şi că omul este de fapt în viaţă.

Abia la morgă rudele şi-au dat seama că este o greşeală

Îndoliaţi şi gata să îşi ia rămas bun de la tată, soţ şi socru, oamenii au mers la morgă. Dialogul halucinant a încetat abia după ce ginerele a observat prinsă de braţul persoanei decedate o etichetă cu un alt nume. Copiii au fost nevoiţi să meargă în secţia de terapie intensivă să îşi caute tatăl printre pacienţi. Deşi la braţul persoanei decedate era o brăţară cu datele de identificare, nimeni de la morgă nu a verificat dacă documentele întocmite pe secţie corespund cu numele pacientului primit.

Cum a fost posibilă o asemenea grozăvie? Spitalul anunţă o anchetă internă ca să afle. Printre ei, şi şefa secţiei ATI era de gardă în noaptea în care s-a produs încurcătura. Angajaţii de la morgă însă păstrează o tăcere de mormânt. Bărbatul declarat decedat din greşeală era internat încă în secţia de terapie intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Dolj, care a fost declarat mort când încă era în viaţă, a murit. Familia o ia de la capăt cu pregătirile pentru înmormântare