Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul imobilizat de jandarmi, care spunea că e ofiţer în rezervă al Armatei, a minţit. Nu era rezervist

Un bărbat care se dădea drept ofiţer în rezervă al Armatei a provocat un scandal în centrul Capitalei, în timp ce participa la un protest faţă de vaccinarea obligatorie. Bărbatul nu purta mască, jandarmii l-au atenţionat, iar de aici totul s-a transformat în haos. Abia când a vrut să plece, a fost urmărit şi imobilizat.

de Redactia Observator

la 21.02.2021, 20:03

Vezi și
  • Un om care se dădea drept ofiţer în rezervă al Armatei a început un adevărat scandal cu jandarmii
  • Bărbatul nu purta mască şi nu voia să se legitimeze

''Păi staţi că nu înţeleg, ne vânaţi pe fiecare? 

Nu vă vânează nimeni... 

Ba mie mi se pare că e vânat.

Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei Române. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem!''

Aşa a început scandalul dintre un bărbat care participa la un miting şi doi jandarmi. Ofiţerul în rezervă, aşa cum el însuşi s-a prezentat, era la un miting împotriva vaccinării obligatorii. A fost oprit de jandarmi pentru că nu purta mască. 

''Noi avem filmări cu domnul că nu a purtat. A participat la un protest fără mască de protecţie.''

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Capitalei: La această situaţie s-a ajuns întrucât persoana a săvârşit o contravenţie şi a refuzat să se legitimeze la solicitarea îndreptăţită a jandarmilor. 

Mai puţin îndreptăţită i s-a părut protestatarului, aşa că cearta a continuat minute bune. Jandarmii au insistat să-l legitimeze, însă bărbatul a încercat să plece. A fost momentul în care n-au mai reuşit să se înţeleagă deloc.

''Vă rog să rămâneţi pe loc! Haideţi pe trotuar! 

Mă, dar nu am făcut nimic, nu pricepi?''

Întreaga scenă e filmată de o apropiată a bărbatului, prezentă şi ea la miting.

''Domnule, de ce-l agresaţi? Fără motiv...fără motiv îl agresaţi, pur şi simplu.''

Jandarmii reuşesc cu greu să-l urce într-o autospecială. 

''Uitaţi câtă mobilizare pentru nimic.''

Bărbatul este decis să depună plângere penală împotriva jandarmilor

Bărbatul a fost dus la o secţie de poliţie. A primit o amendă de o mie de lei pentru că a refuzat să poarte mască şi pentru că nu a vrut să se legitimeze. A fost apoi eliberat, însă e hotărât să depună plângere penală împotriva jandarmilor. Bărbatul spune că, din cauza modului în care a fost ţinut la pământ, risca să fie sufocat. 

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Capitalei: Jandarmeria nu va tolera niciun fel de comportament în afara legii, fie că vorbim de cetăţeni, fie că vorbim de personalul propriu. În acest moment, o comisie de control va verifica în detaliu modul de acţiune al jandarmilor care au intervenit. 

În urmă cu aproape un an, au fost proteste masive în Statele Unite ale Americii, după moartea lui George Floyd. Bărbatul afro-american fusese imobilizat de mai mulţi poliţişti, iar unul dintre ei a stat cu genunchiul pe gâtul câteva minute. Floyd a murit sufocat, iar poliţiştii au fost concediaţi şi sunt acum judecaţi pentru moartea lui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Bărbatul imobilizat de jandarmi, care spunea că e ofiţer în rezervă al Armatei, a minţit. Nu era rezervist