Video

Scandal uriaş în apropierea Parlamentului: Ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi

De Redactia Observator.
Publicat: 21.02.2021, 09:11.
Actualizat: 21.02.2021, 14:36

Un ofiţer în rezervă al Armatei au fost pus la pământ, de jandarmi, noaptea trecută, în apropierea Parlamentului. Bărbatul ieşise la un protest, iar jandarmii l-au atenţionat că nu poartă mască.

A urmat un schimb dur de vorbe, în care ofiţerul i-a provocat pe jandarmi în mai multe rânduri la bătaie. Abia când a dat să plece, acesta a fost urmărit şi imobilizat. Ofiţerul spune că putea fi sufocat în timpul intervenţiei şi e decis să depună plângere.

- Păi staţi că nu înţeleg, ne vânaţi pe fiecare?
- Nu vă vânează nimeni...
- Ba mie mi se pare că e vânat...
- Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei Române. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem!

Scandal uriaş pentru nepurtarea măştii

Aşa a început scandalul de noaptea trecută dintre bărbatul din imagini şi cei doi jandarmi. Motivul? Îl prezintă chiar unul dintre jandarmi.

"Noi avem filmări cu domnul că nu a purtat... A participat la un protest fără mască de protecţie".

După minute bune de ceartă, omul decide să plece. Jandarmii îi spun că nu poate părăsi locul până nu se legitimează şi încearcă să-l convingă să stea pe loc. Ajunşi la o trecere de pietoni, atât jandarmii cât şi bătrânul îşi pierd răbdarea.

- Vă rog să rămâneţi pe loc! Haideţi pe trotuar!
- Mă, dar nu am făcut nimic, nu pricepi?

Jandarmii se chinuiesc mai mult timp să-l culce pe bătrân la pământ. Unul dintre ei chiar alunecă. Scena, este filmată de o apropiată a ofiţerului.

- Domnule, de ce-l agresaţi? Fără motiv... Fără motiv îl agresaţi, pur şi simplu...

Amendat cu 1.000 de lei

Cu mult efort, bărbatul este urcat într-o autospecială a Jandarmeriei.

Ofiţerul de rezervă a fost dus la o secţie de poliţie. A fost apoi eliberat, nu înainte de a i se da o amendă de 1.000 de lei pentru refuzul de a purta mască şi de a se legitima.

Bărbatul spune, însă, că este decis să depună plângere penală împotriva jandarmilor. Acesta s-a comparat cu americanul George Floyd şi a declarat că în timpul în care a fost ţinut la pământ risca să fie sufocat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.