Antena Meniu Search
x

Bătrâni păcăliţi să cumpere echipamente medicale la preţuri uriaşe. Percheziţii la un centru de wellness din Bucureşti

Poliţia Capitalei a pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale - un centru medical de wellness din Bucureşti - care ar fi păcălit mai multe persoane în vârstă să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate. Un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 de lei, în condițiile în care pe piață se găsește cu aproape 4.000 de lei. 9 persoane vătămate au depus plângeri până acum. 

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 16:32

Cum au fost păcăliţi bătrânii cu probleme de sănătate să cumpere echipamente medicale la preţuri uriaşe
Cum au fost păcăliţi bătrânii cu probleme de sănătate să cumpere echipamente medicale la preţuri uriaşe - Profimedia Images

Vizau persoane în vârstă cu probleme de sănătate. Au avut campanii de promovare atât în mediul online cât și în rândul cetățenilor, în piețe, parcuri. 

Pretinși medici de biorezonanță le faceau investigații și le evaluau starea de sănătate și, apoi, le recomandau echipamentele respective. 

Echipamente medicale la suprapreţ

Ar fi adus echipamente medicale, saltele, inele cu laser, aparate care îmbunătățesc respirația prezentate ca aparate minune care îmbunătățesc viața persoanelor în vârstă. 

Pe acelaşi subiect

Un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 de lei, în condițiile în care unul pe piață se găsește cu aproape 4.000 de lei. Apartul laser îl vindeau cu 5.000 de lei, iar pe piață este 500 de lei. Au vândut un body-laser cu 40.000 de lei, iar pe piață erau 500-1.000 de lei. O saltea a fost vândută cu 5.100 de lei, preţul ei fiind de doar 500 de lei. 

9 persoane vătămate au depus plângeri

Există, până în acest moment, 9 persoane vătămate care au depus plângeri, însă numărul lor este mult mai mare.

"În cursul acestei zile, 3 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale, din Sectorul 6, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, în formă continuată. 

În fapt, din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că persoanele vătămate erau induse în eroare, de către reprezentanții societății comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate.

Prejudiciul în cauză se ridică la peste 150.000 de lei. 

15 persoane au fost conduse la audieri, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6", a transmis Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bătrâni păcăliţi să cumpere echipamente medicale la preţuri uriaşe. Percheziţii la un centru de wellness din Bucureşti