Antena Meniu Search
x

Video Bătuţi, împinşi pe scări sau strânşi cu uşa. Un elev de 7 ani şi-a torturat colegii până i-a făcut pe toţi să stea acasă de frică

Un copil violent într-o şcoală de masă scurtcircuitează sistemul de Educaţie. O clasă întreagă a lipsit azi, iar părinţii lor au protestat în faţa şcolii: spun că din cauza unui coleg violent le e teamă să-şi mai lase copiii la ore. Învăţătoarea îi susţine şi a intrat în concediu. Între timp, Poliţia a deschis dosar penal, iar Protecţia Copilului şi Inspectoratul propun soluţia unui însoţitor la clasă. Părinţii elevului agresiv, însă, au refuzat până acum orice formă de sprijin. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.01.2024, 19:59

Vezi și

La această şcoală din sectorul 1, părinţii se plâng că le e teamă să-şi mai lase la şcoală copiii de clasa I.

Părinte: Dacă în clasa pregatitioare erau doar îmbrânceli, acum s-a ajuns la împins pe scări, la prins cu ușa. Julituri, lovituri, cu asta au venit de la școală. 

Elevii şi părinţii protestează

Părinte: Băiețelul meu în acest moment este nevoit să își petreacă pauzele cu doamna învăţătoare. Îl bruschează, îl lovește cu pumnul în burtă, îi aruncă lucrurile pe jos.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: Peste 20 de părinți de la clasa I au decis să nu își mai ducă elevii la cursuri de astăzi. Unii dintre ei au venit în fața școlii de la prima ora că protesteze. Învățătoarea lipsește și ea. Este în concediu fără plată și îi susține pe părinți. 

Băiatul este diagnosticat cu hiperactivitate

Băiatul are 7 ani şi, conform documentelor de la dosar, este diagnosticat cu hiperactivitate. La sesizarea şcolii, Protecţia Copilului a făcut o anchetă şi s-a recomandat că elevul să aibă un profesor itinerant la ore. 

Părinte: Noi ne-am oferit în cadrul unor ședințe să îi acordăm ajutorul prin a plăti noi un shadow care să vină câteva zile pe săptămâna să stea la ore, să stea cu copilul au refuzat, da. 

În ciuda dovezilor, specialiştii au constatat că elevul nu reprezintă un pericol pentru colegi. 

Nicolae Gheorghe, director școală: El s-a înscris în clasa pregatiioare fără să posede un certificat de orientare școlară. la insistenţele învățătorului, care a constată disfuncționalități, părințîi au mers la problemele s-au acutizat 3devine foarte repede furios își lovește colegii, îi împinge cel mai adesea.

Opt copii au fost agresaţi

La sesizarea părinţilor, Poliţia a deschis dosar penal. Şi a constatat că opt copii au fost agresaţi.

Elena Ştefan, purtător de cuvânt ISMB: Ca soluție pentru perioada imediat următoare, unul dintre cei doi consilieri va participa la orele de curs alături de doamna învățătoare și va organiza ședințe de consiliere de grup. La acest moment nu are cuprinsă că măsură în acest plan de reabilitare numirea unui shadow. 

Contactată de Observator, familia copilului nu a vrut să comenteze situaţia.

Poliţia Capitalei: "Din primele cercetări, s-a stabilit că un elev, în vârstă de 7 ani, ar avea un comportament nepotrivit față de colegii lui, acesta agresând opt elevi din clasă. Astfel, la sediul subunitățîi au fost invitați mama minorului în cauză, un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și un reprezentant al Comitetului de Părinți, în vederea stabilirii situației de fapt.

De asemenea, cazul va fi preluat de către polițiști din cadrul Serviciului Siguranța Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Bătuţi, împinşi pe scări sau strânşi cu uşa. Un elev de 7 ani şi-a torturat colegii până i-a făcut pe toţi să stea acasă de frică