Antena Meniu Search
x

Bebeluş de doar 10 zile, născut cu o malformaţie care îi afecta inima şi creierul, operat de medicii din Târgu Mureş. Cum se simte micuţul

Îngeri cu chip de om! Asta sunt medicii de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş pentru un băieţel de doar 10 zile, născut cu o malformaţie extrem de gravă şi rară la nivelul creierului, dar care îi afecta şi inima. Medicii au folosit instrumente speciale ca să poată izola vasele de sânge extrem de subţiri ale bebeluşului. Intervenţia a fost un succes, iar micuţul se recuperează acum. 

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 12:05

Vezi și

Abia venit pe lume, micuţul a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă şi rară - malformaţie de venă Galen. Joi, medicii de la Spitalul de Urgenţă Braşov - acolo unde s-a născut bebeluşul - au luat decizia de a îl transfera la Târgu Mureş, pe Secţia de Neurologie a Spitalului de Urgenţă. Micuţul a ajuns acolo în stare gravă.

Conf. Dr. Manuela Cucerea, medic primar neonatologie: "Am avut nevoie de radiolog intervenţionist, de ajutorul colegilor de la Chirurgie Cardiovaculară, respectiv terapiştii intensivi de acolo şi bineînţeles de neonatologi care monitorizează, supraveghează, care asigură îngrijirile de bază în terapie intensivă neonatală."

Timp de 3 ore, medicii prezenţi în sala de operaţie s-au luptat pentru a-i salva viaţa băieţelului. Însă forţa micuţului luptător i-a luat prin surpridere, chiar şi pe salvatorii săi.

Dr. Lucian Mărginean, medic primar radiologie intervenţională: "Am reuşit să închidem, să identificăm şi să oprim fluxul, să îl micşorăm foarte mult, până la a-l opri în acele vase de sânge care sunt anormale în creier şi care modifică funcţia creierului şi implicit funcţia cardiacă."

Pe acelaşi subiect

Cum evoluează starea micuţului?

Bebeluşul este acum internat pe Secţia Clinică Neonatologie a Spitalului din Târgu Mureş, acolo unde va fi tratat şi monitorizat în continuare, iar medicii sunt optimişti cu privire la şansele de recuperare ale acestuia.

Dr. Sorin Paşcanu, medic primar ATI: "Lucrurile merg conform planului, starea copilului desigur că e departe de a fi ideală, dar nu era de aşteptat ca lucrurile să se poată drege ca prin farmec şi urmează întradevăr cum spuneau şi colegii mei un drum lung, drum pe care însă suntem aici să îl ajutăm să-l parcurgă."

După şase săptămâni de la această operaţie băieţelul va fi reevaluat, iar medicii vor decide atunci dacă mai sunt necesare şi alte intervenţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Bebeluş de doar 10 zile, născut cu o malformaţie care îi afecta inima şi creierul, operat de medicii din Târgu Mureş. Cum se simte micuţul