Antena Meniu Search
x

Bebeluş MORT la scurt timp după BOTEZ. Cum explică Biserica scufundarea de trei ori a copiilor în cristelniţă!

Preotul paroh al bisericii din localitatea ieşeană Curători, acolo unde un bebeluş a murit, weekend-ul trecut, la scurt timp după ce a fost botezat, a oferit, astăzi, explicaţii cu privire la cele întâmplate.

Preotul parhoc al bisericii din localitatea ieşeană Curători, acolo unde un bebeluş a murit, weekend-ul trecut, la scurt timp după ce a fost botezat, a oferit, astăzi, explicaţii cu privire la cele întâmplate.

Preotul Constantin Nichifor Hrestic a precizat că pe durata ceremoniei religioase copilul s-ar fi comportat normal, ca toţi ceilalţi bebeluşi pe care i-a botezat. Preotul a subliniat în punctul de vedere oferit Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei că inclusiv după momentul scufundării bebeluşului în apă acesta s-a comportat firesc.

Potrivit declaraţiei preotului, martorii botezului au sesizat că bebeluşul nu mai mişcă la finalul slujbei, când naşii îl îmbrăcau pe copil. Totuşi, de la momentul scufundării copilului în cristelniţă până când acesta a devenit inert ar mai fi trecut încă 20 de minute.

Ce spune Biserica despre scufundarea copiilor de trei ori în cristelniţă

Conform Bisericii Ortodoxe Române, Taina Botezului este esenţială pentru viaţa creştină şi că ritualul este prezentat foarte clar în canoanele bisericeşti.

"Cuvântul botez vine din latinescul «baptiso, baptisare» care înseamnă, în traducere, scufundare. Copilul trebuie introdus în apă, total. Se poate practica şi botezul prin stropire doar în situaţii cu totul excepţionale, cum ar fi cazul unui copil prematur sau al unui copil spitalizat. Acestea sunt condiţiile pe care le prevăd inclusiv canoanele bisericeşti", a explicat pentru adevarul.ro, preotul Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bebeluş MORT la scurt timp după BOTEZ. Cum explică Biserica scufundarea de trei ori a copiilor în cristelniţă!