Antena Meniu Search
x

Bebeluşul ucis în bătaie de mamă, în Olt, ar fi fost agresat şi în urmă cu o lună

Cazul bebeluşului de două luni ucis în bătaie de propria mamă pentru că nu se oprea din plâns ascunde o crimă colectivă. Deşi aveau indicii că fetiţa este abuzată încă de acum o lună, instituţiile care ar fi trebuit să protejeze copilul şi să prevină ororile nu au făcut nimic. Singura explicaţie primită de reporterii Observator e de-a dreptul revoltătoare: asistentul social care monitoriza familia a fost ocupat cu verificarea localnicilor aflaţi în izolare şi a uitat să anunţe mai departe.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.06.2020, 20:34

Vezi și
  • Medicii au avertizat autorităţile în urmă cu o lună.
  • DGASPC nu a fost sesizată de asistentul social.

Anca Anuţa, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt: A exercitat acte de violenţă asupra fiicei sale, minora în vârstă de două luni, în urma lovituri aplicate, minora decedând.

Fetiţa a fost ucisă pentru că nu se oprea din plâns. Aşa şi-a justificat tânăra mamă de origine lituaniană crima. Trei mari instituţii ale statului primiseră sesizări că bebeluşul este în pericol încă de acum o lună. Primăria din Stoeneşti, Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. Şi niciuna nu a luat avertismentul medicilor în serios.

Cătălin Rotea, directorul Spitalului Judeţean Slatina: Mama s-a prezentat cu copilul, s-au evidenţiat anumite contuzii la nivelul gâtului şi i s-a făcut computer tomograf, în urma căruia  a rezultat o fractură parietală.

Mama şi bebeluşul au fost atunci transferaţi la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Iar ancheta s-a blocat. Reprezentanţii DGASPC au pierdut urma cazului pentru că nu i-ar fi anunţat nimeni de externarea tinerei de 24 de ani..

Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt: Nu am fost anunţaţi. Asistentul social, din câte am înţeles, a avut în stare de urgenţă şi sarcina izolării, fâcând vizite şi văzând că mama se îngrijeşte de copil, nu a considerat sau a uitat să ne anunţe şi pe noi. Cauzele pot fi multiple.

La fel şi vinovaţii. Echipa Observator s-a întors la Stoeneşti. Comuna pare abandonată. Am încercat să cerem explicaţii la fiecare instituţie în parte. Primăria pare că nu a mai ieşit din starea de urgenţă. Porţile sunt închise, în curte a apărut pânza de păianjen, iar o banda de delimitare a rămas uitată pe uşa de la intrare.

Niciun răspuns. Este a doua zi la rând în care încercăm să luăm legătura cu primarul localităţii Stoeneşti pentru a ne explica de ce asistentul social nu a monitorizat în continuare această familie şi de ce nu a comunicat celor de la Protecţia Copilului care este stadiul anchetei sociale.

Şi secţia de Poliţie este închisă. Nu se ştie de când.

Răspunsuri nu am primit nici de la Poliţia din localitate. Ce s-a întâmplat de acum o lună, de când spitalul a sesizat Poliţia că acest copil ar putea fi în pericol nu a ştiut nimeni să ne spună cu exactitate. Cert este că acum dosarul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Femeia de 24 de ani ani a fost externată şi s-a întors cu bebeluşul acasă în urmă cu opt zile. Dar fetiţa a murit abandonată în mâinile celei care o abuza. De fratele mai mare nu s-a interesat nimeni nici până acum, pînă se va întoarce tatăl său în ţară e în grija unui unchi. DGASPC a anunţat că va trimite abia luni o echipă. În weekend, nu se lucrează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bebeluşul ucis în bătaie de mamă, în Olt, ar fi fost agresat şi în urmă cu o lună