Antena Meniu Search
x

Video Benzi unice pentru autobuze pe marile bulevarde din București. Călătorii se bucură, șoferii se tem de haos în trafic

Marile bulevarde ale Capitalei vor avea benzi unice pentru transportul în comun. Modificările ar urma să aibă loc până la toamnă. În vreme ce pietonii cred că e o măsură bună, şoferii se gândesc cu groază că măsura va duce la un trafic infernal.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 05.05.2021, 21:04

Vezi și

Benzi unice pentru autobuze, piste suplimentare pentru biciclişti şi modificarea traseelor pentru anumite linii de transport. Toate fac parte din proiectul care îşi propune, pe hârtie deocamdată, să scape Capitala de aglomeraţie. 

Adrian Criţ, director STB: Partea de benzi unice poate fi implementată rapid. Câteva luni. În toate zonele care prezintă cel puţin 3 benzi de circulaţie pe sens. Splaiul Independenţei, Calea Griviţei, accesul pe bulevardul Magheru e posibil.

Şoferii nu văd cu ochi buni măsura. Inclusiv specialiştii spun că astfel de "reforme" nu sunt potrivite pentru Bucureşti. 

Emil Gâtej, specialist trafic rutier: Volumul de trafic nu permite existenţa acestor benzi pentru că practic înjumătăţim locul prin care pot maşinile să circule. Dacă vom avea o arteră cu 3 benzi ne mai rămân doar două benzi, ceea ce complică foarte mult situaţia. 

Pe acelaşi subiect

Trafic dat peste cap, după rezervarea unei benzi pentru autobuze

Iar practica a dovedit-o. În mai 2017, traficul la intrarea în Bucureşti a fost dat peste cap după ce s-a introdus experimental pe o porţiune de câteva sute de metri o bandă dedicată autobuzelor. Măsura a fost aplicată după câţiva ani şi în centrul oraşului.

În timp ce primăria Capitalei promovează, pe de-o parte, transportul în comun, îl descurajează pe alta. De luna trecută, Nicuşor Dan a scurtat singurele două linii de transport public care legau Capitala de Voluntari, astfel că acum autobuzele nu mai ies din oraş. Motivul? 

Adrian Criţ, director STB: Decizia diminuării traseului a venit de la TPBI urmare a faptului că s-au constatat niste costuri foarte mari pe zona respectivă. E vorba de linia 135, respectiv linia 301. În momentul de faţă linia 135 întoarce la podul Constanţa. 

Proiectul autorităţilor prevede şi suplimentarea numărului de autobuze aflate pe traseu. Serviciul de Transport Bucureşti mai are 200 de autobuze nefolosite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Benzi unice pentru autobuze pe marile bulevarde din București. Călătorii se bucură, șoferii se tem de haos în trafic