Antena Meniu Search
x

Vacanță cu Big Brother - STS i-ar putea monitoriza pe români și în concedii

Niciun concediu fără. monitorizare. Cam aşa văd românii noua iniţiaţivă a Ministerul Turismului de colectare de date personale, care ar urma să fie puse la dispoziţia celor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale. Oamenii se tem nu doar pentru folosirea datelor, ci şi pentru siguranţa lor, mai ales după atâtea atacuri ale hackerilor.

Vezi și

Niciun concediu fără monitorizare! Cam aşa văd românii noua iniţiaţivă a Ministerul Turismului de colectare de date personale, care ar urma să fie puse la dispoziţia celor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale. Oamenii se tem nu doar pentru folosirea datelor, ci şi pentru siguranţa lor, mai ales după atâtea atacuri ale hackerilor.

Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din Romania va şti tot despre viaţa a milioane de oameni, români şi străini, de la nume, la date personale şi conturi bancare. Va ști și când pleacă de acasă, unde merg de cele mai multe ori, de cine sunt însoţiţi.

Toate informaţiile ar urma să fie stocate vreme de cinci ani în sistemul manageriat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi pus la dispoziţia tuturor celor au afaceri în turism. Aşa cum arată proiectul noii legi a turismului, baza de date va fi folosită şi de alte instituţii ale statului, de pildă, Poliţie sau SRI.

Hotelierii preiau de mai mulţi ani datele personale ale turiştilor. Însă, până acum, rămâneau doar în evidenţele lor.

Statisticile oferite reporterilor Observator arată că în 2016 aproape 11 milioane de turişti au fost înregistraţi pe tot teritoriul României. Cei de la Ministerul Turismului susţin că legea îi va ajuta să cunoască mai bine numărul real al vizitatorilor şi să dezvolte zonele cele mai apreciate. Astfel, ar exista o fiscalizare mai bună a veniturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Vacanță cu Big Brother - STS i-ar putea monitoriza pe români și în concedii