Antena Meniu Search
x

Video Bilanţul bombardamentelor din portul Reni: Depozite de cereale distruse, nave avariate, mai mulţi răniţi. Ruşii susţin că au distrus şi echipamente NATO

Război în Ucraina. Explozii puternice la doar 500 de metri de graniţele României. Mai multe drone ruseşti au bombardat, azi-dimineaţă, portul ucrainean Reni, situat pe Dunăre. Vorbim despre un port aflat la 10 kilometri de oraşul Galaţi şi implicit cel mai apropiat bombardament de graniţa României de la invadarea Ucrainei. Exploziile puternice au fost surprinse de doi marinari români care încărcau cereale în port. În urma impactului, mai mulţi oameni au fost răniţi, iar infrastructura portului distrusă.

de Adrian Obreja

la 24.07.2023, 14:53

Vezi și

Atacul cu drone a început noaptea trecută, în jurul orei 03:00. În portul Reni se aflau foarte mulţi marinari români cu diferite vase tip cargo, încărcau cereale, descărcau îngrăşământ. Au fost treziţi de zgomotele exploziilor. Cei mai mulţi au reuşit să fugă din port fără acceptul autorităţilor, au fugit pentru a-şi salva vieţile.

Marinarii care au reuşit să fugă noaptea trecută din port se află acum ancoraţi într-o zonă neutră, în apropiere de Galaţi. Mulţi au declarat că s-au speriat foarte tare. Au fugit imediat, în 5 - 10 minute au reuşit să facă manevrele de ieşire din port. Au anunţat doar autorităţile din Galaţi că se apropie de oraş.

Turnul de control al portului, în acest moment, nu este funcţional. Activitatea în port este redusă aproape la 0. Urme vizibile la depozitele de cereale, sunt dărâmate efectiv. În urma incidentului au fost distruse şi depozite de petrol, dar şi echipamente NATO, susţin bloggeri militari ruşi. Potrivit aceloraşi surse, aceste atacuri nu vizează să perturbe doar circulaţia grânelor, ci şi alimentarea cu petrolul depozitat în regiune a rafinăriilor ucrainene.

Șase nave românești au traversat Dunărea de urgență

Pe acelaşi subiect

Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc după ce rușii au atacat zona cu drone. Atacul în portul aflat la aproximativ 25 de kilometri de Galați a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Decizia de a muta navele românești a fost luată imediat după încetarea atacului aerian. Vapoarele se află luni pe malul românesc al fluviului și, potrivit primelor informații, nu au suferit avarii.

Pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, activitatea se desfășoară normal în porturile românești din zonă și la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

Mai multe drone ale rușilor au atacat porturile ucrainene Reni și Ismail. Exploziile au putut fi văzute și auzite de navigatorii români aflați în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Bilanţul bombardamentelor din portul Reni: Depozite de cereale distruse, nave avariate, mai mulţi răniţi. Ruşii susţin că au distrus şi echipamente NATO