Antena Meniu Search
x

Video Marinar român bombardat de ruşi în portul Reni: "Am ieşit în faţa altei nave, dacă eram în spatele ei eram morţi. Soldaţii ucraineni au început să tragă în drone, nu au nimerit niciuna"

Război în Ucraina. Mai multe drone ruseşti au bombardat, azi-dimineaţă, portul ucrainean Reni, situat pe Dunăre. Este atacul cel mai apropiat de graniţa noastră de până acum. Vorbim despre un port aflat la 10 kilometri de oraşul Galaţi. Doi marinari români care încărcau cereale în port au surprins atacul. Şase oameni au fost răniţi, iar infrastructura portului distrusă. 

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 13:25

Vezi și

Marcel Bolo, marinar: La ora 03:15 dimineaţa am auzit prima dronă, am auzit o bubuială. Am crezut că a intrat cineva peste noi. Au început să cadă lângă noi, lângă podul rulant. Căpitanul a decis să fugim de acolo. (...) Am ieşit în faţa altei nave, dacă eram în spatele ei eram morţi acum. Am trăit nişte momente groaznice. Eram la vreo 70 de metri de acel pod rulant şi am decis să ieşim. Au început să sară aşchii, avem pe vapor bucăţi de tablă şi bucăţi din acoperişul podului rulant. Eram vreo opt nave la încărcat, noi aşteptam revizia, eram deja încărcaţi. 

Marcel Bolo, marinar: Noi am crezut, pima dată, că erau vreo două - trei şi se termină, dar dronele au continut să vină. Soldaţii ucraineni au început să tragă, nu au nimerit niciuna. Au fost 10, iar a opta dronă a căzut fix în locul din care am plecat noi. Nu am primit niciun fel de avertisment, nici pe telefon. 

Șase nave românești au traversat Dunărea de urgență

Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc după ce rușii au atacat zona cu drone. Atacul în portul aflat la aproximativ 25 de kilometri de Galați a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Decizia de a muta navele românești a fost luată imediat după încetarea atacului aerian. Vapoarele se află luni pe malul românesc al fluviului și, potrivit primelor informații, nu au suferit avarii.

Pe acelaşi subiect

Pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, activitatea se desfășoară normal în porturile românești din zonă și la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

Potrivit președintelui Consiliului Public din cadrul administrației regionale din Odesa, atacul cu drone Shahed 136 a durat aproximativ patru ore şi a ţintit infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre. Potrivit aceleiaşi surse, sistemul anti-aerian ucrainean a distrus trei drone. 

În urma bombardamentelor, un hangar cu cereale a fost avariat, la fel şi mai multe rezervoare pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri şi a izbucnit un incendiu într-unul din spațiile de producție, care a fost eliminat cu promptitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Marinar român bombardat de ruşi în portul Reni: "Am ieşit în faţa altei nave, dacă eram în spatele ei eram morţi. Soldaţii ucraineni au început să tragă în drone, nu au nimerit niciuna"