Antena Meniu Search
x

Video Boboteaza 2024. Obiceiul respectat cu sfinţenie de Nina de 10 ani, în preajma sărbătorii: "Sunt veterană"

Boboteaza 2024. Chiar dacă Gerul Bobotezei se amână anul acesta, la Constanţa pregătirile pentru sărbătoare sunt în toi. 10.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba din Portul Tomis, oficiată de controversatul arhiepiscop Teodosie

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 04.01.2024, 20:21

Vezi și

Butoaie pline, cisterne la porţile catedralei, zeci de mii de oameni veniţi pentru Agheasmă şi alai mare de preoţi. Aşa arată an de an Boboteaza la Constanţa. 

În Constanţa, sfinţirea apei este un adevărat spectacol. Pe lângă fanfară şi alai cu butoaie trase de boi, în 2022, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinţi apa. Ceremonia s-a lăsat şi cu accidente, când arhiepiscopul Tomisului s-a lovit.  

Zeci de voluntari trudesc pentru sărbătoarea din acest an

Anul acesta, zeci de voluntari trudesc la pregătirea celor 200.000 de sticle care vor fi umplute cu apă sfinţită şi împărţite creştinilor din Dobrogea. Florenţa vine de patru ani de la Bucureşti, în preajma Bobotezei, ca să dea o mână de ajutor arhiepiscopiei Tomisului. 

Pe acelaşi subiect

Florenţa, voluntară: Din 28 decembrie etichetăm. De exemplu, ieri am primit, la ora 5 după amiază -  în trei ore am terminat 8 saci, a câte 400 de sticle. Atât de repede, atât de frumos şi atât de relaxant. Vin cu plăcere.

Voluntariatul, o tradiţie pentru mulţi credincioşi: "Sunt veterană"

Voluntariatul este o tradiţie pentru mulţi credincioşi. 

Nina Dănilă, voluntară: Anul ăsta am făcut 10 ani. Sunt veterană. În fiecare zi etichetăm. Doi, trei saci, zicem noi, aşa, partea noastră. De dimineaţă de la 10 până pe la 4-5.

Voluntar: La etichetat de cinci ani de zile vin, două trei seri, două trei zile, adică cel puţin două trei zile.  

Sticlele trebuie să fie gata până mâine, în Ajunul Bobotezei

Sticlele trebuie să fie gata până mâine, în Ajunul Bobotezei. După slujbe, alţi voluntari vor deşerta în ele agheasma. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Primele butoaie au fost deja amplasate în faţa Catedralei. Sunt umplute cu apa pe care ÎPS Teodosie o va sfinţi mâine dimineaţă. 

ÎPS Teodosie: Agheasma este nestricăcioasă, e plină de darurile Duhului Sfânt. Cine bea din această agheasmă îţi sfinţeşte trupul şi sufletul şi se face părtaş la comuniunea cu Dumnezeu. 

Credincioşii pot lua Agheasma Mare de mâine până pe 14 ianuarie, când se încheie sărbătoarea Botezului Domnului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Boboteaza 2024. Obiceiul respectat cu sfinţenie de Nina de 10 ani, în preajma sărbătorii: "Sunt veterană"