Antena Meniu Search
x

Bombă cu 50 de kilograme de explozibil, descoperită pe un teren agricol din Galaţi

Bomă americană de peste o sută de kilograme descoperită, marţi, pe un teren agricol în comuna Munteni, judeţul Galaţi. Bomba funcţională, cu o încărcătură de 50 de kg de explozibil, va fi păzită pe timpul nopţii de jandarmi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.04.2019, 20:34

Bomba va fi păzită toată noaptea de jandarmi
Bombă funcţională găsită la Galaţi - News.ro

Bomă americană de peste o sută de kilograme descoperită, marţi, pe un teren agricol în comuna Munteni, judeţul Galaţi. Bomba funcţională, cu o încărcătură de 50 de kg de explozibil, va fi păzită pe timpul nopţii de jandarmi. Miercuri bomba va fi mutată pe un teren al primăriei, urmând a fi distrusă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, bomba a fost descoperită, marţi, în satul Frunzeasca, din comuna Munteni, de şoferul unui utilaj care efectua lucrări agricole pe un teren.

Omul a sunat imediat la 112, dându-şi seama de pericol. Pompierii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma cercetărilor, specialiştii au constatat că este vorba despre o bombă exploziv-brizantă americană, tip Demo de 250lb, 876 cm fără ampenaj. Bomba are peste o sută de kilograme, din care 50 kg are încărcătura de exploziv.

Pompierii din Galaţi au delimitat imediat zona unde s-a descoperit elementul de muniţie şi au interzis accesul persoanelor pe terenul respectiv.

Proiectilul se află deasupra unei linii de înaltă tensiune, astfel că nu poate fi detonat acolo, dar nu poate fi dus nici în poligon în vederea distrugerii, având în vedere greutatea mare şi riscurile existente.

În consecinţă, bomba va fi păzită întreaga noapte de jandarmi în locul în care a fost descoperită, iar miercuri va fi transportată pe un teren aflat în apropiere, pus la dispoziţie de Primăria Munteni, unde va fi distrusă de către pirotehniştii ISU Galaţi.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bombă cu 50 de kilograme de explozibil, descoperită pe un teren agricol din Galaţi