Antena Meniu Search
x

Bombardament cu gheață în București, după încălzirea bruscă a vremii

Încălzirea bruscă a vremii transformă Bucureştiul în Capitala extremelor. Blocuri întregi de gheaţă se prăbuşesc din arbori şi de pe clădiri, topite de temperaturile de primăvară.

de Redactia Observator

la 29.01.2019, 22:41

Vezi și

Încălzirea bruscă a vremii transformă Bucureştiul în Capitala extremelor. Blocuri întregi de gheaţă se prăbuşesc din arbori şi de pe clădiri, topite de temperaturile de primăvară. Trei zile de ploaie îngheţată au lăsat în urmă un dezastru: mii de copaci rupţi, zeci de răniţi şi sute de maşini distruse. Un arbore de zeci de metri a căzut peste un restaurant din Bucureşi, iar scena incredibilă a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

La nici zece metri de clădirea unui complex studenţesc din Bucureşti, copacul se prăbuşeşte din senin peste acoperişul unui restaurant.  O maşină parcată scapă ca prin minune neatinsă, după ce arborele rămâne suspendat. Nimeni nu a fost rănit, dar, la două zile de la incident, se văd încă urmele dezastrului. Toată Capitala e plină de capcane. 

În centrul oraşului, la doi paşi de calea Victoriei, blocuri de gheaţă se prăbuşesc de pe clădirile înalte, direct pe trotuarele pline de pietoni. Din cauza pericolului uriaş, Grădina Botanică, unică în ţară prin numărul de arbori seculari, a fost închisă.  

Aproape trei mii de copaci s-au rupt sub greutatea gheţii în cele trei zile de freezing rain. Sunt sute de maşini avariate, iar service-urile auto sunt mai aglomerate ca niciodată. În acest centru de parbrize, de exemplu, numărul comenzilor a crescut chiar şi de trei, patru ori, faţă de o zi obişnuită.

Sau aşteaptă încă despăbubirile promise de primării. Până să acorde banii, autorităţile trebuie deocamdată să cureţe străzile de arborii rupţi. 

Vremea se va încălzi şi miercuri în sud estul ţării. Iar la finalul săptămânii, temperatura va depăşi 10 grade în sud şi în vest. Marți, la malul mării, termometrele au indicat şi 12 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bombardament cu gheață în București, după încălzirea bruscă a vremii