Antena Meniu Search
x

Amendă usturătoare pentru un bărbat din Botoşani care şi-a chinuit câinii. Poliţiştii au găsit în casa lui patru câini cu urechile tăiate

Un bărbat a fost amendat de poliţiştii din Botoşani după ce la locuinţa sa au fost găsiţi patru câini care aveau urechile tăiate, iar pentru trei dintre ei nu existau documente de sănătate. De asemenea, trei dintre câini au fost filmaţi când atacă un alt animal, iar imaginile au fost postate pe o reţea de socializare, transmite News.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 22.09.2023, 16:16

Amendă usturătoare pentru un bărbat din Botoşani care şi-a chinuit câinii
Amendă usturătoare pentru un bărbat din Botoşani care şi-a chinuit câinii - Profimedia Images

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au anunţat, vineri, că în urma apariţiei pe o reţea de socializare a unor videoclipuri în care apar trei câini cu "modificări structurale la nivelul urechilor" în timp ce atacă un alt animal, fără ca cineva să intervină, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au început cercetările. 

"Astfel, la data de 21 septembrie 2023, poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui tânăr, de 31 de ani, din comuna Vorniceni, bănuit de comiterea infracţiunilor. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost identificate patru exemplare canine, de talie mare, din rasa comună, cu vârste cuprinse între trei ani şi 13 ani, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la nivelul urechilor, iar trei dintre acestea nu erau identificate prin microcipare şi nu deţineau documente de sănătate veterinară", au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani. 

Amendă pentru tânărul care şi-a chinuit câinii?

Tânărul a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege privind deţinerea câinilor. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. 

În plus, poliţişti fac verificări pentru săvârşirea infracţiunilor de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi cuparea urechilor, şi folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » Amendă usturătoare pentru un bărbat din Botoşani care şi-a chinuit câinii. Poliţiştii au găsit în casa lui patru câini cu urechile tăiate