Antena Meniu Search
x

Video Brancardierul şi infirmiera filmaţi în timp ce trântesc şi umilesc fără milă un bătrân, la Spitalul Bârlad, au fost concediaţi

După ce au umilit şi îmbrâncit fără milă un bătrân care nici măcar nu se putea ţine pe picioare, doi angajaţi ai spitalului din Brâlad au fost concediaţi de conducerea unităţii sanitare. Atenţie urmează detalii cu un puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 09:19

Vezi și

Incidentul de o cruzime fără margini a fost suprins în imagini de către un alt pacient din Urgenţe.

Angajații spitalului din Bârlad care au bruscat și umilit un pacient au fost demiși

Pe filmare se observă cum cele două cadre medicale îl trântesc pe bătrân, iar când acesta încearcă să se sprijine de un alt pat pentru a se ridica, cei care ar trebui să îi poarte de grijă reacţionează violent. Scenele au fost vizionate şi de conducerea spitalului care a demarat imediat o anchetă.

"În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024", au declarat atunci oficialii spitalului.

Pe acelaşi subiect

Aceştia au precizat că "astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei şi vor fi luate măsurile legale care se impun". "Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii", a mai transmis conducerea Spitalului Municipal Bârlad.

Iar acum a luat şi primele decizii. 

Reacţia ministrului Sănătăţii

Şi ministrul Sănătăţii a condamnat ferm comportamentul celor doi. "Nimeni nu se poate purta aşa cu o persoană aflată în dificultate, cu atât mai mult cu o persoană care are o boală, nu se poate deplasa. Oamenii nu au ce căuta în sistemul sanitar. E o chestiune de empatie, de grijă faţă de pacient şi de educaţie", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, după incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Brancardierul şi infirmiera filmaţi în timp ce trântesc şi umilesc fără milă un bătrân, la Spitalul Bârlad, au fost concediaţi