Brânza, vedeta festivalului din Răşinari, Sibiu
Dulce sau sărată, la burduf sau maturată, delicioasa brânză de Sibiu este preferata tuturor. Norocoşi au fost însă cei care au ajuns în zonă, chiar la Răşinari, unde au putut gusta pe săturate din toate specialităţile.
Dulce sau sărată, la burduf sau maturată, delicioasa brânză de Sibiu este preferata tuturor. Norocoşi au fost însă cei care au ajuns în zonă, chiar la Răşinari, unde au putut gusta pe săturate din toate specialităţile. Şi nu s-au dat duşi nici de lângă mâncărurile gătite la tuci. S-au răsfăţat cu porţii imense de bulz şi tocăniţă, gătite după reţete ca la stână.
Mâncărurile delicioase gătite pe pirostrii, în ceaune de tuci, le-au lăsat gura apă sutelor de turişti care au venit la Răşinari.
Cel mai mare succes l-a avut specialitatea locului - tocana de oaie. Merge numai bine cu mămăligă fierbinte şi murături.
Pofticioşii, oamenii s-au înghesuit să cumpere brânză de burduf, telemeaua proaspătă sau maturată, dar şi caş de oaie.
- Ora pământului 2025. Oamenii din întreaga lume sting lumina timp de o oră
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Băutura tot mai consumată de români. Vânzările au crescut cu 15% anul trecut: "În ultimii 5 ani s-a dublat"
- Cinci membri ai unei comisii INML, urmăriţi penal în cazul renumitului chirurg de la Fundeni acuzat de malpraxis....
- Ce recompensă primesc de la stat vânătorii de comori, pentru fiecare descoperire arheologică. Uneori uită răsplata
Unii clienţi au şi pus osul la treabă, sub supravegherea bătrânilor veniţi de la stână: au pregătit cu mâinile lor un unt delicios.
Înghesuială a fost şi la tarabele cu şuncă. Toată lumea a plecat acasă cu sacoşele pline, spre bucuria ciobanilor.
Festivalul Brânzei continuă, iar vizitatorii pot participa la atelierele gastronomice pentru adulţi, dar şi pentru copii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰