Antena Meniu Search
x

Brânza, vedeta festivalului din Răşinari, Sibiu

Dulce sau sărată, la burduf sau maturată, delicioasa brânză de Sibiu este preferata tuturor. Norocoşi au fost însă cei care au ajuns în zonă, chiar la Răşinari, unde au putut gusta pe săturate din toate specialităţile.

de Redactia Observator

la 25.08.2019, 14:16

Vezi și

Dulce sau sărată, la burduf sau maturată, delicioasa brânză de Sibiu este preferata tuturor. Norocoşi au fost însă cei care au ajuns în zonă, chiar la Răşinari, unde au putut gusta pe săturate din toate specialităţile. Şi nu s-au dat duşi nici de lângă mâncărurile gătite la tuci. S-au răsfăţat cu porţii imense de bulz şi tocăniţă, gătite după reţete ca la stână.

Mâncărurile delicioase gătite pe pirostrii, în ceaune de tuci, le-au lăsat gura apă sutelor de turişti care au venit la Răşinari.

Cel mai mare succes l-a avut specialitatea locului - tocana de oaie. Merge numai bine cu mămăligă fierbinte şi murături.

Pofticioşii, oamenii s-au înghesuit să cumpere brânză de burduf, telemeaua proaspătă sau maturată, dar şi caş de oaie.

Unii clienţi au şi pus osul la treabă, sub supravegherea bătrânilor veniţi de la stână: au pregătit cu mâinile lor un unt delicios.

Înghesuială a fost şi la tarabele cu şuncă. Toată lumea a plecat acasă cu sacoşele pline, spre bucuria ciobanilor.

Festivalul Brânzei continuă, iar vizitatorii pot participa la atelierele gastronomice pentru adulţi, dar şi pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Brânza, vedeta festivalului din Răşinari, Sibiu