Antena Meniu Search
x

Vizitele lui Brenton Tarrant în România, analizate de autorităţile române cu un software special - Exclusiv

Vizitele pe care le-a făcut Brenton Tarrant în România sunt analizate de specialiştii autorităţilor române, pentru a stabili traseul exact al teroristului din Noua Zeelandă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.03.2019, 18:28

Vizitele pe care le-a făcut Brenton Tarrant în România sunt analizate de specialiştii autorităţilor române, pentru a stabili traseul exact al teroristului din Noua Zeelandă.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au activat un software special, un sistem de recunoaştere facială, care va analiza imagini înregistrate şi va sesiza imediat toate locaţiile pe care le-a vizitat în România autorul masacrului din Noua Zeelandă.

Prezenţa teroristului din Noua Zeelandă în ţara noastră, analizată de autorităţile române

Autorităţile române au activat un software special de recunoaştere facială, pentru a reface traseul exact al lui Brenton Tarrant pe teritoriul tării noastre.

Pe acelaşi subiect

Astfel, se va putea spune cu precizie în ce locaţie a fost prezent autorul masacrului din Noua Zeelandă, ce obiective istorice a vizitat şi cu cine s-a întâlnit în timpul vizitei sale.

Noua Zeelandă cere sprijin României

Brenton Tarrant a intrat în România prin punctul vamal de la Aeroportul Otopeni şi a ieşit din ţara noastră pe la Curtici, timp în care a vizitat mai multe locuri istorice printre care Castelul Peleş sau Mănăstirea Voroneţ, fiind prezent şi la parada de 1 decembrie.

Anchetatorii din Noua Zeelandă au cerut sprijin din partea României, iar autorităţile române colaborează cu omologii din Noua Zeelanda, la cererea acestora.

Brenton Tarrant, autorul atacului terorist din Christchurch, Noua Zeelandă, în urma căruia 49 de persoane au murit, a vizitat România în 2016 şi la sfârşitul anului 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vizitele lui Brenton Tarrant în România, analizate de autorităţile române cu un software special - Exclusiv