Antena Meniu Search
x

El e tatăl erou care l-a oprit și l-a pus pe fugă pe autorul masacrului din Noua Zeelandă

Un tată a patru copii din Noua Zeelandă este eroul care l-a oprit pe atacatorul din Christchurch. Abdul Aziz, 48 de ani, i-a luat arma lui Brenton Tarrant și l-a obligat să fugă, punând astfel capăt masacrului.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 16.03.2019, 16:39

Autorul masacrului din Noua Zeelandă a fost oprit de tatăl a 4 copii Vezi și

Un tată a patru copii din Noua Zeelandă este eroul care l-a oprit pe atacatorul din Christchurch. Abdul Aziz, 48 de ani, i-a luat arma lui Brenton Tarrant și l-a obligat să fugă, punând astfel capăt masacrului.

Supraviețuitorii masacrului din Christchurch spun că Abdul Aziz e un erou care i-a salvat. Cu modestie însă, bărbatul de 48 de ani susține că oricine în locul lui ar fi făcut la fel.

Abdul Aziz l-a înfruntat pe autorul masacrului la cea de-a doua moschee, după ce, la prima, Brenton Tarrant ucisese peste 40 de oameni.

L-a înfruntat pe atacator cu un cititor de carduri

La moscheea Linwood, Abdul Aziz era cu cei 4 copii ai săi în interior. Când atacatorul a venit și a început să tragă, și-a lăsat copiii în moschee și s-a dus să-l înfrunte pe terorist. A luat în grabă de pe o masă un cititor de carduri bancare și ieșit în fugă, țipând, încercând să îi distragă atenția.

Atacatorul, care tocmai aruncase arma pe jos, l-a văzut în timp ce se întorcea la mașină, să ia altă armă. Potrivit Sky News, Abdul Aziz a aruncat după el cititorul de carduri. Brenton Tarrant a tras de 4-5 ori spre bărbat, dar acesta a reușit să se ascundă după celelalte mașini parcate. Eroul a văzut atunci arma pe care Brenton Tarrant o aruncase pe jos.

”Apoi eu am venit în fugă din cealaltă parte, iar el a scăpat arma. Și, pentru că eu i-am luat arma lui, a luat-o la fugă, pentru că, cred eu, avea alte arme în mașină”, povestește bărbatul.

Abdul Aziz într-un interviu pentru Associated Press

A folosit arma pe post de suliță

În timp ce atacatorul fugea a doua oară către mașină, Abdul Aziz a încercat să tragă cu arma pe care atacatorul o lăsase pe jos, dar a descoperit că era descărcată. Dar chiar și așa, nu s-a dat bătut.

”A încercat să ia altă armă din mașină, atunci când m-a văzut că îl urmăresc. S-a urcat în mașină, iar eu am luat arma și am aruncat-o ca pe o suliță în geam. I-am spart geamul, iar atacatorul a crezut că, probabil, am tras în el. Arma a căzut înapoi, iar el a plecat cu mașina, în timp ce eu am continuat să îl urmăresc”, povestește Abdul Aziz.

”Nu sunt un erou”

Bărbatul spune că e originar din Afganistan, dar a trăit 25 de ani în Australia, de unde a venit de câțiva ani, cu copiii, în Noua Zeelandă. Potrivit Daily Mail, el spune că, în momentul încăierării, simțea că e pe autopilot și crede că Dumnezeu a decis că el nu trebuia să moară atunci. În plus, el nu se crede un erou.

”Sincer, nu am fost eu, a fost Dumnezeu cel care i-a salvat pe ceilalți. Dumnezeu ne-a salvat! Dar sunt mulțumit că nu au fost așa de multe victime, ca la cealaltă moschee”, mai spune Abdul Aziz.

Tatăl erou se reculege după masacru

Câteva minute mai târziu după înfruntare, autorul masacrului a fost prins de un polițist și arestat. 49 de oameni au murit în atacul comis de Brenton Tarrant, la cele două moschei din Christchurch. Alți 48 au fost răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » El e tatăl erou care l-a oprit și l-a pus pe fugă pe autorul masacrului din Noua Zeelandă