Antena Meniu Search
x

Alertă într-un cartier din Craiova, după ce în maşinile şi în curţile oamenilor au ajuns bucăţi din rachete militare!

Alertă într-un cartier din Craiova, după ce în maşinile şi în curţile oamenilor au ajuns bucăţi din rachete militare!. Într-un poligon din apropiere, soldaţii români şi polonezi au participat la un exerciţiu.

Vezi și

Alertă într-un cartier din Craiova, după ce în maşinile şi în curţile oamenilor au ajuns bucăţi din rachete militare. Într-un poligon din apropiere, soldaţii români şi polonezi au participat la un exerciţiu. Ar fi vrut să lumineze câmpul unde aveau loc antrenamentele, doar că rachetele lor de iluminare au ajuns prea departe.

Nu erau lampioane. Erau rachete de iluminat câmpul de luptă. În poligonul Obedeanu din Craiova, militarii români şi polonezi au participat la un antrenament de noapte. Însă, trei dintre rachetele lansate de contingentul din Polonia nu au aterizat conform planului. Una a lovit o maşină din cartierul vecin. 

Racheta este din fier şi cântăreşte câteva sute de grame. Înainte de a se înfige în autoturism a trecut la doar câţiva metri de copiii care se jucau în faţa blocului. 

În câteva minute au fost activate toate forţele de ordine. 

În timp ce poliţiştii analizau maşina lovită de o rachetă de semnalizare, militarii au tras din nou. 

Nici aceste două rachete nu au aterizat unde trebuie. Una dintre ele a căzut la doar câţiva metri de doi oameni care vopseau o bordură din faţa blocului. 

Pachetul Militar face acum anchetă. Trebuie să se afle dacă a fost vorba despre o eroare umană sau dacă rachetele nu corespundeau standardelor.

Florentin Rotărici: "Clar că nu ne dorim aşa ceva şi ne luăm orice măsură de siguranţă pentru a preveni un astfel de eveniment."

Rachetele tactice sunt de diferite mărimi şi culori. Unele sunt destinate iluminării câmpului tactic, altele pentru semnalarea unui atac sau a unei poziţionări strategice. Toate, însă, au ceva în comun.

Se trag dintr-un pistol special şi aterizează cu o paraşută în locuri prestabilite. Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori arată că, în cazul celor trei rachete - care s-au rătăcit în cartierul craiovean -  nu s-ar fi deschis paraşutele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Alertă într-un cartier din Craiova, după ce în maşinile şi în curţile oamenilor au ajuns bucăţi din rachete militare!