Antena Meniu Search
x

Video Bucharest Open 2022. Cel mai mare turneu de biliard din Europa: 256 de jucători, prezenţi la start. Campionul en-titre are rădăcini româneşti

Aşii biliardului mondial îşi desemnează campionul sau campioana în aceste zile la Bucureşti! Cel mai mare turneu de biliard din Europa, la care au venit jucători de pe cinci continente, şi-a deschis ieri porţile. Printre sutele de jucători se numără şi colega noastră, Sonia Simionov.

de Redactia Observator

la 14.05.2022, 20:27

Vezi și

256 de jucători din 40 de ţări se duelează cu tacurile la Bucharest Open 2022, cel mai mare turneu de biliard din Europa. În ciuda tensiunii din aer, între concurenţi e pură camaraderie. Cinci femei au intrat în cursa care început joi. Sonia e campioana naţională la biliard. Are jocul în sânge de când era doar un copil. Pentru ea, biliardul e matematică şi artă în acelaşi timp. "Biliardul e un joc al unghiurilor, al minţii, al calculelor şi al răbdării", a declarat Sonia Simionov, campioană naţională.

Finala e duminică, 15 mai

Că biliardul un joc de care te îndrăgosteşti imediat o dovedeşte şi campionul mondial en-titre. Shane van Boening avea doi ani când părinţii i-au pus tacul în mână. Un hobby al familiei s-a transformat într-o pasiune cu care face performanţă şi care l-a ajutat să-şi depăşească dizabilitatea. "M-am născut surd. M-a ajutat într-un fel, dar îmi place să aud sunetul bilelor, îmi place să aud atmosfera din încăpere", a declarat Shane van Boening, campionul en-titre. De 19 ani se bucură de joc, iar fiecare turneu în România e ca o revenire acasă. "Stră-stră-stră-bunicii erau din România", a declarat Shane van Boening.

Ca acasă se simte şi Alex Lely la noi. Campion european de mai multe ori, căpitan Mosconi Cup Europa, pentru Alex jocul e bucurie. Trickshot-urile la biliard sunt spectacol în cea mai pură formă. În timpul meciurilor, pe chipurile concurenţilor se citeşte doar concentrare. La încheieturi, fiecare jucător are o brăţară care îi monitorizează pulsul. Doar pe ecran se vede furtuna din fiecare concurent. "Pe stream vedem câte bătăi de inimă au. Inclusiv ei pot vedea. Pot specula. Suntem singurii care facem asta", a declarat Sonia Simionov, campioana națională. Emoţiile însă cresc şi strategiile se perfecţionează pe măsură ce se apropie finala de duminică, 15 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bucharest Open 2022. Cel mai mare turneu de biliard din Europa: 256 de jucători, prezenţi la start. Campionul en-titre are rădăcini româneşti