Antena Meniu Search
x

Video 250 de jucători se reunesc la Bucureşti pentru cel mai mare turneu de biliard din Europa. Campionul mondial, Shane Van Boening, prezent şi el la eveniment

După doi ani de pauză, începe la Bucureşti cel mai mare turneu de biliard din Europa.
Predator Bucharest Open 2022 reuneşte peste 250 de jucători veniţi din 40 de ţări şi de pe cinci continente. În premieră, anul acesta la turneu participă şi cinci femei. Printre ele şi colega noastră, Sonia Simionov, campioană naţională la biliard. 

de Redactia Observator

la 14.05.2022, 20:23

Vezi și

Campionul mondial la biliard Shane Van Boening se află pentru a treia oara în ţara noastră şi speră să plece şi cu premiul Predator Bucharest Open 2022.

Shane Van Boening: Mă bucur să fiu din nou aici, în România. Îmi place foarte mult aici. 

Reporter: Eşti campionul mondial al anului 2022. Ce înseamnă acest titlu pentru tine? Cât de important este?

Shane Van Boening: Sunt foarte onorat să fiu campionul lumii. Mi-au trebuit 19 ani ca să ajung campion mondial. Este un vis devenit realitate. 

Pe acelaşi subiect

5 femei vor participa în competiţia din acest an

Anul acesta, la competitie participa şi 5 femei. Printre ele, şi colega noastra Sonia Simionov.

Sonia Simionov: Bucharest Open e la a cincea ediţie. Am făcut o pauză din cauza pandemiei de doi ani de zile. Şi asta pentru că avem foarte foarte mulţi jucători din multe ţări. M-am îndrăgotit de sportul acesta în momentul în care cred că aveam vreo 11 ani şi în faţa blocului meu era un fel de club. Mult spus club - o camera cu o masă de biliard strâmbă, de unde mă atârnam de un tac strâmb şi abia ajungeam la masă corespunzător şi am început să joc şi să bag bile. 

Kristina Zlateva din Bulgaria a început să joace biliard la 15 ani. Acum îşi împarte timpul între jobul de software developer şi pasiunea pentru acest sport. 

Reporter: De ce te-ai indragostit de acest sport? Ce este atat de special?

Kristina Zlateva: Este atât de frumos! În primul rând, este foarte greu. Trebuie să munceşti foarte mult pentru a-ţi îmbunătăţi jocul. Îmi place asta. Îmi place competiţia. 

Reporter: Cum te simti jucând împotriva bărbaţilor?

Kristina Zlateva:  Mă simt foarte bine. Sunt foarte încrezătoare. 

Premiile campionatului se ridică la peste 20.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » 250 de jucători se reunesc la Bucureşti pentru cel mai mare turneu de biliard din Europa. Campionul mondial, Shane Van Boening, prezent şi el la eveniment